Adıyaman halkı: Kudüs sadece Filistin'in meselesi değildir

Siyonist terör rejimine karşı HAMAS tarafından başlatılan Aksa Tufanı Operasyonu'nu desteklediklerini dile getiren Adıyamanlılar, İslam ümmetinin birlik olması ve zulme sessiz kalmaması gerektiğini kaydetti.
Adıyamanlılar HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugaylarının siyonist terör şebekesine karşı başlattığı Aksa Tufanı'na tüm Müslümanların destek vermesi gerektiğini vurguladı.
"Filistin tüm Müslümanların meselesidir"
İbrahim Halil Aslan
Filistin halkının yılladır tek başına İslam ümmetinin izzetini savunduğunu dile getiren İbrahim Halil Aslan, "Filistin sadece Filistin'de bulunan Müslümanların davası değil, bütün ümmetin davasıdır. Bizler burada depremi yaşadık, ölümü yakinen gördük. O çekilmez acıyı yaşadık. Biz depremi bir defa yaşadık. Onlar israillin zulmü altında her gün depremi yaşıyorlar. Bu yaşanan son olaylarda israilin bitmeyen zulmünün neticesidir. Allah Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Ümmet ve devlet olarak Filistin'in akasında durup isailin zulmüne kalkan olmamız, kardeşlerimizin arkasında durmamız lazımdır." dedi.
"Filistin'in davası haklı bir davadır"
Okan Kılavuz
Ümmetin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini dile getiren Okan Kılavuz, "Filistin halkının haklı bir direnişi olan Aksa Tufanı'nın yanındayız. Dünya Müslümanlarının da Filistinli kardeşlerinin yanında olmasını istiyorum. Dünya Müslümanlarının dağınıklığını fırsat bilen zalim israil Filistin'deki kardeşlerimize zulüm ediyor. Dünya bu konuda sessizdir. Müslümanlar olarak bir an önce uyanıp Filistin'deki kardeşlerimize destek olmamız lazımdır. İnşallah yakın bir zamanda bütün Müslümanlar bir olup Filistin'e yadım ederiz." ifadelerini kullandı.
"Zulme karşı biz burada sessiz kalamayız"
Abdurrahman Çalış
Müslümanların zulme sessiz kalmaması gerektiğine vurgu yapan vatandaşlardan Abdurrahman Çalış, "Müslüman kardeşlerimizin gördüğü zulme karşı biz burada sessiz kalamayız. Bizler Filistinli Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Müslüman ülkeler bileşerek Filistin konusunda bir adım atmalıdır. Yılladır Müslüman ülkelere yapılan saldırılara karşı devlet büyüklerinin bir an önce çözüm bulması lazımdır." şeklinde konuştu.
"Birlik olmalıyız"
Hacı Bekar
Müslümanların birlik olmasının önemine değinen Hacı Bekar, "Müslümanlar olarak birlikte adım atmalıyız ki Allah bize yardım etsin. Dünya Müslümanlarının bir araya gelerek bu işin üstesinden gelmesi gerekiyor. Filistin sadece Filistinli Müslümanların değil, bütün Müslümanların meselesidir. Birlikte kuvvet doğar." dedi.
"Rabbimize bu konuda dua edelim"
Mehmet Akay
Kudüs meselesinin önemli olduğuna vurgu yapan vatandaşlardan Mehmet Akay, "Filistin ve Kudüs için Rabbimize dua edelim. Müslüman ülkeler bu konuda Filistin'i yalnız bırakıyor. Biz her zaman Allah'ım sen Filistinli kardeşlerimize yardım et diyoruz. Bütün Müslümanlar bir araya gelse bu mesele çözülür." ifadelerin kullandı.
"Allah onlara eziyet edenleri kahretsin"
Filistin için dua edilmesi gerektiğini dile getiren Mehmet isimli bir vatandaş, "Filistinli kardeşlerimize Rabbimiz yardım etsin. Dünya Müslümanları bir araya gelse Filistin meselesi çözülür. Ne demişler, tükürükle değirmen döner." şeklinde konuştu.
"Filistin Müslümanların zaafıdır"
Müslümanların Filistin konusunda zaaf gösterdiğini dile getiren Ali Ekinci, "Kudüs bütün Müslümanlarındır. Filistin abluka altındadır. Batı ve Amerika destekli zalim israil, Filistinlilere zulüm ediyor. Müslümanlar da sadece kınıyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), gazetecilere, işgalin işlediği suçları ifşa etmeleri için dünyadaki tüm medya kuruluşlarını harekete geçirmeleri gerektiğini ifade etti.
Siyonist rejim güçleri, Tulkarem şehrine yönelik saldırılarını 71. gününde de devam ettiriyor. Aynı zamanda, 58 gündür Nur Şems Mülteci Kampı’na da yoğunlaşan bu saldırılar, askeri takviye ve saha gerilimlerinin artmasıyla birlikte devam ediyor.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son günlerde işgal rejiminin Gazze'de artan katliamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İşgalci rejimin siyonist Maliye Bakanı Smotrich, Gazze Şeridi'ne "bir buğday tanesinin bile" girmesine izin vermeyeceklerini belirtti.