Doç. Dr. Hatalmış: Gazze, mazlumların dünyayı değiştirebileceğini gösterdi

Doçent Doktor Ali Hatalmış, Gazze'deki direnişin, mazlumların zalimlere karşı zafer kazanabileceğinin en somut örneği olduğunu söyleyerek Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşacağı günlerin yakın olduğunu vurguladı.
Çeşitli akademik çalışmalarıyla tanınan Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkan Yardımcısı Doçent Doktor Ali Hatalmış, Gazze’deki gelişmeler ve İslam dünyasının dayanışmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Gazze'nin mazlumların gücünü ortaya koyduğunu ifade eden Hatalmış, dünyanın işgalcilerin zulmünü açık bir şekilde gördüğünü belirtti.
"Kapitalist sistemin başarısız olup çöktüğünü görmekteyiz"
Kapitalist sistemin HAMAS karşısında ateşkese razı olmasının bir çöküntü içerisinde oldukları yönünde değerlendirmelerde bulunan Hatalmış, "Bugün tarihi bir gün. Bütün dünya, israilin bu zulmünü ve zalimliğini açıkça gördü. Mevcut dünyayı yöneten kapitalistlerin ve kapitalist sistemin başarısız olup çöktüğünü görmekteyiz. Bugün geri çekilmek ve ateşkese razı olmak zorunda kalmaları bunun en büyük emaresidir." ifadelerini kullandı.
"Dün Ayasofya, bugün Emevi Camisi, yarın Mescid-i Aksa hür olacak"
Ayasofya’nın ibadete açılmasını İslam dünyasındaki direniş ruhunun sembollerinden biri olarak değerlendiren Hatalmış, Mescid-i Aksa'nın özgürleşmesi için de aynı iradenin sergileneceğine inandığını söylerek, "İnşallah bir gün gerçek bir barış gelecek. Dün Ayasofya, bugün Emevi Camisi, yarın Mescid-i Aksa hür olacak ve hep birlikte bu hürriyeti kutlayacağız." dedi.
"israili ekonomik olarak çökerteceğiz"
Boykotun işgale karşı mücadelenin en etkili yöntemlerinden biri olduğuna dikkat çeken Hatalmış, bu konuda kararlılık çağrısında bulunarak, "israilin zulmünü durduracak en önemli şeylerden biri de boykottur. Bu boykotu inşallah devam ettireceğiz ve israili ekonomik olarak çökerteceğiz. Özgür Filistin, özgür Gazze, özgür Mescid-i Aksa çok yakındır inşallah." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adana’da Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğine katılan babalar, çocukların küçük yaşta namaza alıştırılması gerektiğini vurgulayarak, namazın hem bireyi hem de toplumu kötülüklerden uzak tuttuğunu dile getirdi.
Okul kıyafetlerinin renk ve türünü okul aile birliğinin oylama sonucu belirttiğini söyleyen okay, kıyafetlerin tek tip olması öğrenci ve veliler açısından daha iyi olacağını dile getirdi.
Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 15 günlük “Hayat Namazla Güzeldir” programının finaline katılan çocuklar, "Kurtuluşumuz namazdadır" dedi.
Namazı öğrenmeden çocuklardan güzel bir ahlak beklenemeyeceğine vurgu yapan Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Batı, "Ancak namazla kılınmış bir ahlak, namazla kılınmış bir gelecek, namazla yaşanmış bir hayatın merkezinde çocuklarımızın olması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.