Duyarlı esnaftan işgalcilere ait ürünleri satmama kararı: Zarar da etsek satmayız

Şanlıurfa'da işgal rejiminin ürünlerini satmayarak boykot başlatan esnaf Cengiz Günay, diğer esnafların da siyonist işgal rejimine ait ürünleri boykot etme çağrısında bulundu.
Türkiye'de işgal rejiminin mallarının boykot edilmesi konusu büyük bir önem kazandı. Özelikle işgal ordusuna destek açıklaması yapan kimi firmalara boykot her geçen gün artıyor.
İşgal rejimine destek veren kimi firmalar, Müslüman halkın uyguladığı boykotu kırmak için ürünlerinde yüzde 70'e varan indirimlere gittikleri görülüyor.
Sosyal medya kullanıcıları, siyonist işgalci firmaların yüzde 70'e varan indirimlerine "demek bu fiyattan da satılabiliyor" diyerek halkı sömürdüklerine dikkat çekiyor.
Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde "Helal Dünya Marketleri" adında market açan esnaf Cengiz Günay, siyonist rejimin mallarını satmayarak boykot kampanyası başlattı.
Boykot ile ilgili İLKHA'ya konuşan Günay, "Zarar dahi etsek israil ürünü satmayız." dedi.
"Gazze'de yaşanan olaylar bizi gerçekten çok rahatsız ediyor"
Cengiz Günay
Günay, "Bu marketi açmamızın sebeplerinden birisi yeme içme hassasiyetimiz olduğumuz için herkesin bu hassasiyete sahip olması için böyle bir market açma gereği duyduk. Yemediğimizi yedirmediğimiz için kimsenin de katkı, kimyasal, domuz katkılı ürünler tüketmemesi için bu marketi açtık. Gazze'de yaşanan olaylar bizi gerçekten çok rahatsız ediyor. Bu konuda elimizden ne gelir diye düşündük. Herkesin kendi elini taşın altına atması açısından biz de bu yönde böyle bir çalışma yapma hissi duyduk. Gazze için ne yapabilirim diyerek insanlara, Müslüman kardeşlerimize bu hassasiyeti duyurmak için elimizden geleni yapmak için çaba sarf edeceğiz." dedi.
Boykot çağrısı yapan Günay, "Yahudilerin ürününü boykot etmemiz lazım çünkü Müslüman ülkede yaşıyoruz. Yahudilerin maalesef üzülerek söylüyorum çoğu ürünü marketlerde satılıyor. Bu markette yahudi ürünü dahil hiçbir yabancı ürün bulunmaz. Buradaki ürünün içeriğinde katkı, kimyasal, koruyucu, domuz katkılı ürünler bulunmuyor." şeklinde konuştu.
"Ülkede satılan bir ürün onlara hizmet etme anlamına geliyor"
"Bir yahudi ürününü tüketsek ne olacak?" denilmemesinin altını çizen Günay, "Gazze'de kardeşlerimizin üzerine hainler bombalar atıyor. Ülkede satılan bir ürün onların silahına, bombasına hizmet etme anlamına geliyor. Müslümanlar olarak elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. 'Bir yahudi ürününü tüketsek ne olacak?' dememeliyiz. Elhamdülillah bizim gibi marketler var, içerisinde koruyucu, kimyasal olmayan ürünler var. Bu ürünlerden dolayı biz onların ürünlerini satmayız. Satılmaması için de elimizden gelen çabayı da yapmaya hazırız." şeklinde konuştu.
"Zarar dahi etsek israil ürünü satmayız"
İşgalci rejimin mallarını satmamanın zarar değil bereket getireceğini ifade eden Günay, "Zarar etsek dahi yine marketi ayakta tutmak için elimizden geleni yapacağız. Zarar dahi etsek israil ürünü satmayız. Kimseye de önermeyiz. Boykottan sonra yahudi ürünlerinde düşüş başladı. Boykottan sonra bizi arayıp soranlar oldu. Birlik ve beraberlik açısından destek vermemiz lazım. Bu marketi bizim işletmemiz demek bana ait olduğu anlamına gelmez. Herkese ait bir yerdir. Bizim bu yerlere Allah rızası için destek vermemiz lazım. Bu hainlerin ürünlerini de satmamak için elimizden geleni yapmamız lazım. Alternatif ürünlerimiz vardır. Bu insanların ürünlerini satmadığımız zaman zarar etmiş gibi görünürüz ama zarar etmeyiz. Tam tersine bereketlenir, insanların evine doğru dürüst temiz ürünler girer ve yaygınlaşma başlar. Bu yaygınlaşma sonucunda da insanlar üretime geçer. İnsanlar elinden gelen her türlü çabayı sarf eder." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.