Emekli asker Dalgıç: HÜDA PAR'ın kanun teklifi yasalaşırsa başka ülkelere de emsal teşkil edecek

HÜDA PAR’ın Meclis'e sunduğu Türkiye vatandaşı soykırımcı siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifi hakkında değerlendirmelerde bulunan emekli asker Kenan Dalgıç, HÜDA PAR'ın kanun teklifinin yasalaşması halinde başka ülkelere de emsal teşkil edeceğini belirtti.
Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç sürüyor.
Teklif, çifte vatandaşların soykırıma karışması halinde; vatandaşlıktan çıkarılmaları, mal varlıklarının dondurularak yeni aile fonuna aktarılması ve ağırlaştırılmış müebbet almalarını öngörüyor. Kanun teklifi, yürütme ve yürürlük maddeleriyle toplamda 6 maddeden oluşuyor.
Emekli asker aynı zamanda ASDER üyesi Kenan Dalgıç, HÜDA PAR’ın Meclis'e sunduğu kanun teklifi hakkında İLKHA muhabirine konuştu.
"HÜDA PAR'ın kanun teklifinin arzumuz Meclis kapanmadan önce yasalaşmasıdır"
Dalgıç, "HÜDA PAR'ın kanun teklifinin arzumuz elbette ki bir an önce yasalaşması, Meclis kapanmadan önce bu dönem yasalaşmasıdır. Bu şekilde Türk vatandaşı da olan aynı zamanda çifte vatandaş olan siyonistlerin Türk vatandaşlığından çıkarılması, tekrar ülkemize geri dönmemesi, soykırım ve savaş suçuyla yargılanması elbette ki en büyük arzumuzdur." diye belirtti.
"STK'lar bu zulmü sürekli gündeme getirmeli, gündemden düşürmemeli"
Bir an önce kanun yasalaşmasını talep ettiklerini belirten Dalgıç, "Meclis kapanmadan önce bu teklifin öne alınarak yasalaşması gerekir. Meclisteki grubundan partilerden beklentimiz budur. Vatandaşların siyasiler üzerine kesinlikle bir baskı kurması gerekiyor. STK'larda bu zulmü sürekli gündeme getirmeli, gündemden düşürmemeliyiz. Boykotlarımızla bununla devam etmeliyiz, devam ettirmeliyiz, gündemden düşürmemeliyiz." dedi.
"HÜDA PAR'ın kanun teklifi yasalaşırsa başka ülkelere de emsal teşkil edecek"
Gerek vatandaşlar olarak gerekse de STK'lar olarak bu konuda bir şekilde siyasilerin elini güçlendirmesi gerektiğini söyleyen Dalgıç, "HÜDA PAR'ın kanun teklifinin başka ülkelere de emsal teşkil ettiğini düşünüyorum. Her ne kadar yönetimler bu konuda engel çıkarıyor olsalar da halkların bu konuda istekli ve iştiyaklı olduğunu düşünüyorum. Bunun da halklar, o ülkelerde halklarla beraber yönetimlerine bir baskı unsuru olacağını değerlendiriyorum." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Filistin Diplomasi Derneği (FİDE) Ankara Temsilcisi Filistinli Dr. Zahir Elbek, İLKHA muhabirine verdiği röportajda Gazze’de 21 aydır süren soykırıma dikkat çekerek “Gazze’deki 2 milyon 300 bin Müslüman katlediliyor” dedi.
Kartı alan kişiler dönerciye gidip önce yemek yedi, ardından temassız işlemle binlerce lira çekti. Mağdur Doktor Atvan “Kameralar var ama hâlâ yakalanmadılar” diyerek isyan etti.
Batman'daki sivil toplum kuruluşları, Gazze'de süregelen katliama karşı sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayarak, her bireyin sorumluluk alması çağrısında bulundu. Boykot, bilinçlenme ve duyarlılığı canlı tutma çağrısıyla kamuoyuna seslenen temsilciler, "Gazze'yi gündemden düşürmek, zalime alan açmaktır." dedi.
Aile, toplumun en güçlü dayanak noktasıydı. Ancak dijital içerikler, bireysel yaşam dayatmaları ve yozlaşan değerler bu yapıyı derinden sarsıyor. Av. Fatma Aba Harmancı, aile kurumuna yönelik saldırıları, toplumu çöküşe sürükleyen sebepleri ve çözüm yollarını İLKHA’ya anlattı.