HAMAS Milletvekili Ebu Ras: Ümmet Filistin için ciddi bir duruş sergilemeli

Katıldığı Mevlid-i Nebi programında konuşan HAMAS Milletvekili Mervan Ebu Ras, ümmeti bir araya getiren bu tür etkinliklerin her şehirde yapılması, Gazze'de yaşananlara ilişkin ümmetin ciddi bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin farklı illerinde "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" teması ile gerçekleştirilen "Mevlid-i Nebi" programları, 27 Nisan Pazar günü İstanbul, Adana ve Van'da yapılan programlar ile son buldu.
İstanbul'da Bağcılar Meydanı'nda gerçekleştirilen ve Gazze için önemli mesajların verildiği programa dünyanın farklı ülkelerinde katılan yetkiler de İLKHA muhabirlerine verdikleri demeçler ile Filistin konusunda gösterilmesi gereken hassasiyete dikkat çekti.
"Ümmet ruhunu dirilten bu etkinlikler tüm illerde yapılmalı"
Programda hem konuşmacı olarak yer alan hem de İLKHA muhabirine özel röportaj veren HAMAS Milletvekili Mervan Ebu Ras, "Gerçekten bu etkinlikler, Filistin'in ve ümmetin yaşadığı bu zor zamanlarda ümmetin dinine, mukaddesatına ve Filistin'de yıkım, katliam, evlerin, hastanelerin, okulların, üniversitelerin, camilerin ve hayatın bütün alanlarının yok edilmesinden acı çeken kardeşlerine olan gerçek aidiyet ruhunu canlandırıyor. Bu etkinlikler, ümmetin yaşananlarla bağlantıda kalmasını sağlıyor. Ümmetin dinine ve Peygamberine aidiyet ruhunu canlı tutuyor. Bunlar mükemmel, harika, canlı ve gerekli etkinliklerdir. Her başkentte, her şehirde ve İslam ümmetinin her ülkesinde gerçekleşmesi zorunludur." dedi.
"Ümmet Filistin için ciddi bir duruş sergilemeli"
Filistin'de yaşananlar karşı ümmetten ciddi bir duruş sergilemesi gerektiğini hatırlatan Ebu Ras, "İşgal rejimi, Avrupa tarafından, Amerika tarafından, Batı ve Doğu tarafından destekleniyor. Biz ise 50'den fazla devletten oluşan güçlü bir ümmetiz. Nüfusumuz 2 milyarı aşıyor. Peki, bu ümmetin desteği nerede? Gücü nerede? Parası nerede? Silahı nerede? Orduları nerede? Neden bu düşman yalnız başına Mescid-i Aksa'da, Kudüs'te, Filistin'de ve Gazze'de istediğini öldürüyor, istediğini yok ediyor, insanları aç bırakıyor, sınır kapılarını kapatıyor? İnsanlar artık gerçek bir kıtlığın eşiğine gelmiş durumda. Bu yüzden biz, ümmetin dinine karşı sorumluluk taşımasını, duruşunun ciddi ve erkekçe olmasını talep ediyoruz. Ümmet zayıf değildir. Ümmetin imkânları, güçleri, genç uzmanları, bilim adamları, liderleri ve orduları vardır. Bu yüzden biz ümmetten, Kudüs ve Filistin meselesinde ciddi bir sorumluluk taşımasını talep ediyoruz. Kudüs ve Filistin yalnızca Filistinlilere ait değildir; Kudüs ve Filistin tüm Arap ve İslam ümmetine aittir. O İslami bir vakıf toprağıdır. Ben diyorum ki, eğer ümmet ciddi bir şekilde ayağa kalkarsa bu düşman topraklarımızda kalamayacak, ümmetin varlığını kemiremeyecek. Çünkü bu düşman korkaktır. Başkalarına dayanan bir düşmandır. Allah'ın izniyle düşmana karşı zafer kazanılacaktır ve bu zafer yakındır." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yazar Muhammed Şakir, Alimler Buluşmasındaki konuşmasına bazı kesimlerce itiraz edilen bölümün, medyanın öne çıkardığı başlık olduğuna işaret ederek, "Yani bir tespitimiz vardı. O tespit de özellikle 'milliyetçiliğin, Kürtleri ümmet bütünlüğünden koparma girişimlerinden araç olarak kullanıldığı' yönündeydi. Fakat bu mesele bütünlüğü içinde görülmesi gereken bir meseledir. Irkçılığın Kürtler üzerindeki etkilerinden söz ediyoruz." dedi.
Mimar ve İnşaat Mühendisi Saim Işık, mimarlığın şehirlerin kimliği, yaşam kalitesi ve güvenliği üzerinde belirleyici bir rol oynadığını belirterek, "Mimarlık sadece bina yapmak değil, insanlara konforlu ve huzurlu yaşam alanları sunmaktır." dedi.
Umut Kervanı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye sevk edilen ve kakılıcı konutların yapılmasıyla boşa çıkan konteynerlerin Gazze'ye gönderilmesi çağrısında bulunmuştu. Aylar sonra da olsa bu çağrı karşılık buldu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından konteynerlerin AFAD koordinesinde Gazze'ye gönderilebileceği gündeme getirildi.
İşgalci siyonistlerin ablukasını kırmak ve Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için yol alan ancak işgalciler tarafından saldırıya uğrayan Küresel Sumud Filosunun aktivistlerinden Zeynel Abidin Özkan, yaşadıkları süreci anlattı. Özkan, "Dünya kamuoyu Sumud kararlılığıyla Gazze halkının yanında yer aldı ve halklar ayaklandı." dedi.