Kırtasiye alışverişinde dikkat edilmesi, gereken hususlar konusunda veli ve öğrencilere hatırlatmalarda bulunan Bursa Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı M. Akif Erol, sağlığa zararlı ürünlerden uzak durulması ve güvenilir marka ve yerlerden ürün temin edilmesi tavsiyesinde bulundu.
2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 11Eylül'de başlıyor. Uzmanlar, yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala kırtasiye alışverişi yapacak olan veli ve öğrencilere önemli uyarılarda bulunuyor.
Kırtasiye alışverişi yapacak olanların sağlığa zararlı ürünlerden uzak durması gerektiğini belirten uzmanlar, merdiven altı diye tabir edilen albenili ürünler yerine sağlık açısından zararı olmayan ürünlerin tercih edilmesi tavsiyesinde bulunuyorlar.
Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akif Erol, kırtasiye alışverişi yapacak olan veli ve öğrencilere önemli uyarılarda bulundu.
"Kırtasiye kırtasiyeciden alınır"
Öncelikle kalite ve güvenilir ürünler tercih edilmesi gerektiğini belirten Erol, "Bizim tek derdimiz budur. Kırtasiyeci esnafı belirli marka ürünleri satabiliyor. Kırtasiyeci üyeleri ürünleri toptan aldıkları belirli yerler vardır. Kaliteli ve markalı ürünler satıyoruz. Ama bunun haricinden merdiven altı dediğimiz üretimleri satan milyoncu tabir ettiğimiz kesim var. Marketlerde bu tür ürünleri ucuz satabilmek için Çin'den gelen bazı ürünleri satmaya çalışıyorlar. Bu ürünler hem sağlığa zararlı hem de kalitesiz oluyor. Bu nedenle kırtasiye kırtasiyeciden alınır, kitap kitapçıdan alınır diye bir sözümüz var. Bu sözü halkımızın iyi bilmesini ve uygulamasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
"Kalitesiz ürünleri şikâyet edebilirsiniz"
Velilerin kalitesiz ürünleri şikâyet edebileceğini belirten Erol, " Bu ürünlerin denetimi var. Bu konuda ticaret il müdürlükleri ile beraber çalışıyoruz. Sıkıntılı bir ürünle karşılaştınız zamanda hem odalarımıza başvurup hem de ticaret il müdürlüklerine şikayette bulunabiliyorsunuz. " dedi.
"Perakende yasası çıkmak üzere diye oyalandırıyoruz"
Zincir marketlerin kırtasiyeci esnafı bitirme noktasına getirdiğini belirten Erol, "Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Perakende yasası çıkmak üzere diye oyalandırıyoruz. Ama sürekli yasa rafta bekletiliyor. Biz kırtasiyecilerin en büyük derdi bu sorundur. Kırtasiye esnafı 12 ay boyunca öğrenciler hizmet veriyor. Ama zincir marketleri bir ay gelip bizim emeğimizi çalıp götürüyorlar. Zincir marketlerin elinde kırtasiye ürünü kalıyor. Ertesi sene aynı ürünleri tekrar rafa getiriyorlar. Kırtasiyelerde böyle bir şey yoktur." diye belirtti.
"Halkımızdan kırtasiyeci esnafı tercih etmesini istiyoruz"
Kırtasiyede sürekli bir sirkülasyon olduğu için geçen yıldan ürünler fazla kalmadığını söyleyen Erol, "Marketlerde böyle sorunlar vardır. Eski ürünleri daha uygun fiyata vermeyi çalışıyorlar. Bu sorun esnafımıza da halkımıza da zarar veriyor. Uygunsuz ve kalitesi düşük ürünler satmış oluyorlar. Esnaflar olarak bunlarla mücadele etmeye devam ediyoruz. Halkımızın da zincir marketlerden ziyade kırtasiyeci esnafı tercih etmesini istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Millî Eğitim Bakanlığınca sınav türlerinin artması, elektronik sınavların yaygınlaşması amacıyla sahadan gelen ihtiyaç ve talepler doğrultusunda 2016'dan itibaren yürürlükte olan Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi'nde değişiklik yapıldı.
Millî Eğitim Bakanlığınca, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında 11. sınıf öğrencilerinin sanayisi gelişmiş bölgelerdeki okullarda, sektör iş birliğiyle eğitim almaları için on ildeki 11 mesleki ve teknik eğitim lisesi "bölge okulu" kapsamına alındı.
Millî Eğitim Bakanlığı, bu yıl "merdiven altı" faaliyet gösterdiğini tespit ettiği birçok ruhsatsız kursu kapattı ve bu yerlere yaklaşık 250 milyon lira ceza kesti.
Batman Üniversitesi, kamu-sanayi iş birliği çerçevesinde Batman'da kurulması planlanan Gıda Tarım Organize Sanayi Bölgesi'nin (Gıda Tarım OSB) enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla yenilikçi bir projeyi hayata geçirme amacıyla toplantı yapıldı.