Bakan Tekin: Türkiye'deki ve Bosna Hersek'teki 219 okul kardeş okul
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Uluslararası Kardeş Okul" projesi kapsamında Türkiye'deki ve Bosna Hersek'teki 219 okulun kardeş okul olmalarının sağlandığını belirtti.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bosna Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Denis Zvizdic ve beraberindeki heyet ile Bakanlıkta görüştü.
Eğitim iş birliklerinin geliştirilmesinin ele alındığı görüşmede, Bakan Tekin "Uluslararası Kardeş Okul" projesini hatırlatarak, proje kapsamında Türkiye'deki ve Bosna Hersek'teki 219 okulun kardeş okul olmalarının sağlandığını belirtti.
Bakan Tekin, "Bakanlık olarak kültürel ve tarihsel anlamda ortak mazimiz olan Bosna Hersek ile gerçekleştirdiğimiz iş birliklerimizi ve iki halkın her alanda olduğu gibi eğitimde de ilişkilerini güçlendirmeyi gelecek kuşaklara bırakacağımız değerli bir kazanım olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkisinin devamı için kritik noktalardan birinin eğitim olduğunu ifade eden Bakan Tekin, "Bu dostluğu, gelecek kuşaklara sağlıklı ve sürdürülebilir bir biçimde miras bırakmak için üstümüze düşeni yapmaya hazırız." dedi.
Türkiye Maarif Vakfının Bosna Hersek'teki okullarını ziyaret ettiğini aktaran Bakan Tekin, bu okulların geliştirilmesinde Bosna Hersek tarafından verilen desteklerin kıymetli olduğunu vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Medeniyet Okumaları Projesi 2025-2026 Dönemi Açılış Merasimi'nde konuşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, imam hatip okullarını kast ederek, " Biz hem dini eğitimi hem de pozitif bilimleri aynı anda verebilen bir model üretmişiz. Bunu uluslararası bir marka haline getirmek zorundayız." dedi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2025/11 Farsça/İngilizce) yarın yapılacak.
2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi kapsamında, Batman'da Borsa İstanbul Belde İlkokulu anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, bazı adayların YKS tercihlerinin dışarıdan müdahaleyle değiştirildiği iddialarının asılsız olduğunu belirterek, sistemde herhangi bir veri sızıntısı tespit edilmediğini açıkladı.