Şanlıurfalı çocuklardan Gazzeli çocuklara mesaj: Yalnız değilsiniz

siyonist işgal rejiminin hedef aldığı Gazzeli çocukların yanında olduklarını belirten Şanlıurfalı çocuklar, " Yıkılmasınlar, ayakta dursunlar. Onları destekliyoruz, arkalarındayız" dediler.
Gazze Şeridi, 7 Ekim'den bu yana sürekli işgal rejiminin saldırı ve soykırımına maruz kalırken, bu durum ciddi gıda, su, ilaç ve yakıt tedariki kıtlığı nedeniyle son derece zor insani koşulları beraberinde getiriyor.
Savaşın sonucunda Gazze Şeridi halkı, özellikle Gazze şehri ve kuzey bölgeler, şiddetli gıda, su, ilaç ve yakıt eksikliği nedeniyle kıtlığın eşiğine geldi ve yaklaşık iki milyon Filistinli Gazze'de yerinden edildi.
siyonist işgal rejiminin Gazze'de gerçekleştridiği soykırım ve bombardımanlarda, açlık ve susuzlukla mücadeleden dolayı çocuklar şehid oluyor.
Şanlıurfalı çocuklar, Gazze'de çocukların katledilmesine karşı içlerinin parçalandığını ve kan ağladıklarını söylediler.
"Filistin'i tek sanmasınlar"
Mahmut Berat Beyazkendirci
Gazze'deki katliama bakınca içinin parçalandığını söyleyen Mahmut Berat Beyazkendirci, "İçimiz parçalanıyor. Kimse onların yerinde olmak istemez. Gazze bombalanıyor, bebekler ölüyor, çocuklar ölüyor, anne ve babalar ölüyor. Hastaneler bombalanıyor. israil'in karşısında durulmalı. Filistin'i tek sanmasınlar. Tek değiller, arkalarındayız." dedi.
"Gazze'deki videoları görünce çok üzülüyoruz"
Mehmet Salih Baykuş
Gazze'deki çocukları desteklediğini belirten Mehmet Salih Baykuş, "Gazze'deki videoları görünce çok üzülüyoruz, içimiz kan ağlıyor. Filistin yalnız değil, Türkiye arkasında. Yıkılmasınlar, ayakta dursunlar. Onları destekliyoruz, arkalarındayız. Dualar ediyoruz." diye konuştu.
"Onların yanında olduğumuzu bilsinler diye böyle giyindik"
Ali Baykuş
Gazze'nin yanında olduğunu belirtmek için "Ebu Ubeyde" gibi giyindiğini vurgulayan Ali Baykuş, "Filistinli çocukların arkasındayız. Onlar yalnız değiller. Onları yalnız bırakmak istemiyoruz. Yanlarına gitmek istiyoruz ama gidemiyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. Oraya giden bir yol olsaydı biz de gitmek isterdik. Onların yanında olduğumuzu bilsinler diye böyle giyindik. Onlar üzülmesin, üzüldüklerinde biz de üzülüyoruz. Yalnız değiller. Onları çok seviyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.