20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle BM'nin 34 yıl önce kabul ettiği sözleşmeye uyarak Filistin'deki çocuklar için harekete geçmesi çağrısında bulunan Siirt Barosu Başkanı Muhammed Alptekin, çocukların hiçbir savaşın tarafı olmadığına dikkat çekti.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 20 Kasım 1989'da Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni benimsemesinin üzerinden 34 yıl geçti. Filistinli çocuklar, işgal güçlerinin ihlalleri gölgesinde bu sözleşmede yer alan haklardan yararlanamıyor.
Bu anlamlı güne, yıllardır sistematik olarak Filistin'i işgal eden ve yaşlı-çocuk demeden katliamlar yapan siyonist işgal çetesi kara leke vurmuş durumda.
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde dünya üzerinde çocukların yaşadığı sorunlara dikkat çeken Siirt Barosu Başkanı Muhammed Alptekin, "Gazze'de çocukların en temel hakkı olan 'yaşam hakkı' hiçe sayılıyor." dedi.
"Filistin'de çocukların hedef alındığını görüyoruz buradaki çaresizlik bizleri yaralıyor"
Çocukların toplumun nen hassas bireyleri olması nedeniyle 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününün kutsal olduğunu savunan Alptekin, "Adı üstünde, çocuklar korunmaya muhtaç bireylerdir ve bütün kötülüklerden ari tutulmaları gerekiyor. Şu anda özellikle Filistin'de büyük bir mağduriyet söz konusu, oradaki çocukların hedef alındığını gördüğümüz videolar var ve bu bütün kamu vicdanını ciddi şekilde yaralamaktadır. Buradaki çaresizliğimiz de bizleri yaralıyor." dedi.
"Çocuklar, hiçbir işin ne tarafı, suçlusu, şüphelisi ne de şaibelisidir"
81 il baro başkanları olarak hem Birleşmiş Milletler hem de UNICEF'e Filistin'deki çocuk katliamlarının önüne geçmeleri noktasında çağrıda bulunduklarını ifade eden Alptekin, "Çocukların savaşın bir tarafı haline gelmesinin önüne geçilmesi ve çocukların güvenli alanlara götürülmeleri noktasında çağrıda bulunduk. Ama bundan öte savaş hali olsun olmasın tüm ülkelerdeki çocuk haklarının korunması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Geleceğimizin korunması için o çocukları her kötülüğün, her fiilin dışında tutmamız gerekiyor. Çocuklar, hiçbir işin ne tarafı, suçlusu, şüphelisi ne de şaibelisidir. Çocukları bütün devletler olarak her alanda koruma altına almanız, savaş halinin dışında tutmanız gerekiyor. Birleşmiş Milletler ve UNICEF'in tüm ülkelerdeki hak ihlalleri noktasında devreye girme çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne ilişkin Siirt Barosu Çocuk Hakları Komisyonu basın açıklaması yaptı. Açıklamada, önleyici ve koruyucu yaklaşıma sahip, etkili, hak temelli bir çocuk koruma sistemi ve sistemin etkisini izleyecek izleme mekanizmaları kurulması gerektiğinin altı çizildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte inşaat işçileri, kötü hava koşullarından dolayı fazla çalışamadıklarını belirterek, kışın çalışma koşulları hakkında ifadelerini aktardılar.
İslam'da yardımlaşma anlayışı ve dayanışmanın önemini anlatan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun, günümüzde insanların birbirlerine yardımcı olmaya ve iyiliği yaygınlaştırmaya büyük bir ihtiyacın olduğunu söyleyerek önemli tavsiyelerde bulundu.
Festival ve konser adı altında özellikle gençliğin ifsada sürüklendiğini vurgulayan Molla Abidin Er, yapılan bu ifsat etkinliklerinin, gençlerin ahlaki değerlerini zayıflatıp ahlaksızlığa sürüklediğini belirtti.
Cizre İlçe Müftülüğü Vaizi Abdullah Gökalp, kumarın gençleri ve aileleri yok ettiğini, çözümün Kur’an ve sünnete dönmek olduğunu belirterek, "Kumar bağımlılığı, son yıllarda yalnızca bireysel bir sorun değil, toplumsal bir tehdit haline gelmiş durumda." dedi.