Siyonist işgal rejiminin saldırıları altında inleyen mazlum Gazze halkın ayardım ulaştırmak için çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı, bölgede binlerce kişiye sıcak yemek ikramı, gıda ve nakdi yardım ulaştırmaya devam ediyor.
Gazze için başlattıkları "Acil Yardım" kampanyası kapsamında çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı, protokol imzaladığı partner kuruluşların aracılığı ile bölgede kurduğu aşevinde pişirilen sıcak yemekleri mazlum halka ulaştırmanın yanı sıra hastanede ziyaret ettiği yaralılara nakdi yardım, ailelere de gıda ve nakdi yardım ulaştırıyor.
Yaptıkları yardım çalışmalarına ilişkin konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, yardım çalışmalarını aralıksız devam edeceğini, mazlum Filistin halkının haklı davasının yanında olduklarını ifade etti.
Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran
Gündür dünyanın gözü önünde bir vahşete soykırımın yaşandığını belirten Kurtaran, "Bu zulüm ve vahşet zaten 70 yıldır devam ediyordu. İstatistiklere bakıldığında savaş olmasa bile her gün Filistinli kardeşimiz şehid ediliyordu. Yaşanan son insanlık dışı saldırılarda ise kelimelerle tarif edemediğimiz, ismini koyamadığımız bir vahşet ve barbarlık görüyoruz.
"İlk günden itibaren kardeşlerimize gıda, yakıt ve tıbbi malzeme ulaştırmak için ciddi adımlar attık"
Kurtaran, "6 Binden fazla şehid var. Bunlardan 2 bin 500'den fazlası çocuk, bin 200'den fazlası kadın. Savaş ahlakında bile olmayan 65 sağlık personeli, 20 gazeteci ve onlarca sivil savunma personeli şehid edildi. 135 çocuk ise solunum cihazların bağlı ve elektrik olmadığı için ölümle burun buruna kalmışlar. Orada elektrik yok, yakıt yok, su yok, gıda yok. Buradaki kardeşlerimiz topluca bir soykırıma tabi tutuluyorlar. Bizler, Umut Kervanı olarak Filistin davasının yanında olduğumuzu ilk gün haykırdık. İlk günden itibaren de oradaki kardeşlerimizin gerek gıda gerek yakıt gerekse de tıbbi malzeme ulaştırmak için ciddi adımlar attık. Şu anda Gazze'nin içerisinde kurduğumuz büyük aş evi ile oradaki kardeşlerimize, özellikle toplu alanlarda kalanlara sıcak yemek ikramı yapılmaktadır. Evlerinde veya sığınakta kalanlara da gıda yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Hastanelere ilaç desteği, ambulans ve hastanelerdeki jeneratörlere yakıt desteği veriyoruz." dedi.
Yardımlar nasıl ulaştırılıyor?
Toplumda yapılan yardımların yerine ulaşıp ulaşmadığına ilişkin bir tedirginlik ve şüphe olduğunu ancak yapılan yardımların sorunsuz bir şekilde ulaştığını hatırlatan Kurtaran, "Gazze içerisinde tedarik noktaları var. Kendilerine nakdi olarak yardım yaptığımızda, protokol yaptığımız gönüllü üyelerimiz ve kardeşlerimiz sahada Filistinli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gideriyorlar. Sıcak yemek başta olmak üzere gıda, tıbbi malzeme ve yakıt tedariki yapıp ilgili kurumlara ulaştırılıyor. Bizler de hayırseverlerimize seslenerek oradaki kardeşlerimizin yaralarının sarılması için maddi olarak yardım yapma çağrısında bulunuyoruz. Kardeşlerimizin de bir an önce siyonist çetenin vahşetinden kurtulması, kendi topraklarını özgürleştirmeleri için dua edelim. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız, haklı davalarını savunuyoruz. Haklı davalarının da galip geleceğine inanıyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte inşaat işçileri, kötü hava koşullarından dolayı fazla çalışamadıklarını belirterek, kışın çalışma koşulları hakkında ifadelerini aktardılar.
İslam'da yardımlaşma anlayışı ve dayanışmanın önemini anlatan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun, günümüzde insanların birbirlerine yardımcı olmaya ve iyiliği yaygınlaştırmaya büyük bir ihtiyacın olduğunu söyleyerek önemli tavsiyelerde bulundu.
Festival ve konser adı altında özellikle gençliğin ifsada sürüklendiğini vurgulayan Molla Abidin Er, yapılan bu ifsat etkinliklerinin, gençlerin ahlaki değerlerini zayıflatıp ahlaksızlığa sürüklediğini belirtti.
Cizre İlçe Müftülüğü Vaizi Abdullah Gökalp, kumarın gençleri ve aileleri yok ettiğini, çözümün Kur’an ve sünnete dönmek olduğunu belirterek, "Kumar bağımlılığı, son yıllarda yalnızca bireysel bir sorun değil, toplumsal bir tehdit haline gelmiş durumda." dedi.