Adana’da Vakıflar Sarayı’nın yıkımının üzerinden aylar geçmesine rağmen enkazın kaldırılmaması tarihi Mısır Çarşısı esnafının tepkisine neden oluyor.
Adana'da tarihi Vakıflar Sarayı'nın yıkımı sonrası kaldırılmayan enkaz, çevredeki esnafı hem ekonomik hem de çevresel açıdan zor durumda bıraktı.
Vakıflar Sarayı’nın yıkımının tamamlanmasına rağmen geride kalan enkaz, çevre esnafını mağdur etmeye devam ediyor.
Mısır Çarşısı ve Karasoku çevresinde faaliyet gösteren esnaf, enkazın kaldırılmaması nedeniyle yaşadıkları zorlukları dile getirerek yetkililere seslendi.
"Tozunu, toprağını biz çektik"
Mısır Çarşısı esnafından Levent Akgül, aylardır süren belirsizliğin kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek, "Vakıflar Sarayı’nın yıkımına başlandı ancak aylar geçti ve hâlâ buranın enkazı duruyor. Tozunu, toprağını esnaf olarak biz çektik. Yetkililerden kimse bu konuda bir cevap vermedi, hiçbir yatırım yapılmadı. Burası tarihi bir çarşı ama şu an kokudan geçilmiyor. Hangi kuruma başvurduysak bizi başka bir yere yönlendirdiler, sonunda da evimize gönderdiler" dedi.
"Müşteri gelmek istemiyor"
Bölgede çok sayıda mağazası bulunan Kemal Sündük, enkazın ekonomik kayıplara yol açtığını ifade ederek şunları söyledi:
"Burada kendime ait 5-6 mağazam, akrabalarımın ise 50’ye yakın dükkânı var. Vakıflar Sarayı’nı yıktılar ama yerine hiçbir şey yapılmadı. Park mı olacak, otopark mı ya da başka bir bina mı bilmiyoruz. Ama müşteriler buranın depremde yıkıldığını zannediyor, Mısır Çarşısı’nın hurda bir yer olduğunu düşünüyorlar. Bu yüzden kimse gelmek istemiyor. Yetkililer bir an önce el atarsa memnun oluruz."
"80-100 esnaf mağdur durumda"
Civarda esnaflık yapan Cevdet Çabuk ise enkaz nedeniyle mağdur olduklarını belirterek "Birkaç yıl önce bu binayı yıktılar ancak enkaz hâlâ duruyor. Yıkım sürecinde zaten dükkânlarımız rezil oldu, temizlik yapamadık. Şimdi de bu harabe görüntü yüzünden işlerimiz düşüyor. Akşam burada kimin dolaştığı belli değil. Burada 80-100 esnaf var ve herkes zarar ediyor. Yetkililerden burayı temizlemelerini ve en azından bir hizmet sunmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Esnaf, enkazın bir an önce kaldırılarak bölgenin yeniden düzenlenmesi için yetkililere çağrıda bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Erdemli Gençlik Kulübü, Allah Resulü'nün getirmiş olduğu metoda her zamankinden daha fazla muhtaç olunduğunu belirterek Harran Üniversitesi'nde Siyer Yarışması standı ve Gazze Fotoğraf Sergisi açtı.
Adana’da 20 yıldır kestane tezgâhı işleten Ahmet Yüksel, havaların soğumaması nedeniyle kestane satışlarının durgun olduğunu belirterek, "Kestane, kış aylarının vazgeçilmezidir. İnşallah havalar soğur da tezgâhlarda hareketlilik olur" dedi.
siyonist işgal rejimine yönelik boykotun önemine değinen GİMDES Genel Sekreteri Hayreddin İşbilir, boykotun ölene kadar sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekti.