Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde tedavilere başlandı.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde diş taramasının yanı sıra ilk tedavilerin personel ve kapasite doğrultusunda dolgu ve diş temizliği hizmetleriyle başladığı bildirildi.
Merkez bünyesinde kanal tedavisi, çene cerrahisi operasyonları, çocuk diş hekimliği tedavileri ve restoratif diş hekimliği hizmetlerinin önümüzdeki günlerde verilmeye başlanacağı kaydedildi.
Merkezin hizmete tam kapasite olarak geçmesi ise şubat ayını bulması bekleniyor.
Tomografi cihazının Batman'daki kamu hastaneleri içinde sadece Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde bulunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. İdris Demir; "Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin kalite ve cihazlarımızın hizmete açılması süreçleri, Üniversitemizin sağlık alanındaki etkinliğini gün geçtikçe artıracaktır. Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanemiz tamamlandığında ve hali hazırda faaliyetlerini sürdüren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz tam kapasite ile çalışmaya başladığında sadece Batman’a değil, bölgeye hitap eden bir sağlık hizmeti üreteceğiz." dedi.
Merkez bünyesinde bulunan ve ortodontik tedavilerde kullanılan sefalometrik cihazda ise sefalometrik radayografi ölçümlerinin yapıldığını ifade eden Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Eratilla ise merkez bünyesinde yer alan sterilizasyon, radyoloji, tomografi, pano-sefo röntgen üniteleri, 12 ünitlik entegre diş kliniği, cerrahi müdahale odası ve protetik diş tedavisi birimleriyle hizmete devam edildiğini dile getirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Son günlerde özellikle çocuklarda mide ve bağırsak enfeksiyonlarına da sık rastlanırken uzmanlar, çocuklarda bağışıklık sisteminin güçlü olmasının yollarına dikkat çekti.
Öfke sırasında verilen tepkiler arasında küsme, surat asma, bağırma, çağırma veya azarlama gibi davranışların yer aldığını ifade eden Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, , öfke ile mücadelede itfaiyeci modelini önerdi.
Aile hekimleri, yeni Aile Hekimleri Yönetmeliği'nin iptali için 5 günlük iş bırakma eylemine başladı. Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ndeki değişikliklere karşı başlayan eylem, vatandaşı mağdur ediyor.
Ofis çalışanlarında en sık görülen kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları arasında boyun, sırt, bel, omuz ve el bileği ağrılarının yer aldığını belirten uzmanlar, sağlıksız postür ve tekrarlayan hareketlerin bu sorunların temel nedenleri olduğunu söylüyor.