Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Akçakale Devlet Hastanesinde Eğitim Hemşiri Berk Kablan tarafından projesi hazırlanan, "Akçakale'de ilk yardım bilmeyen kamu personeli kalmasın" projesi hayata geçirildi.
2022 yılı sosyal sorumluluk faaliyet uygulamaları kapsamında hayata geçirilen proje hakkında bilgiler veren Kablan, "Basit ama doğru bilgilerle hayat kurtarmak mümkün olduğu gibi hatalı uygulamalar da hastanın ölümüne sebebiyet verebilir." dedi.
İlk yardımın her yaştan, her bireyin bilmesi gereken toplumsal bir sorumluluk olduğunu dile getiren Kablan, "Günlük yaşantımızda birçok olumsuz durum ve kazalarla karşılaşabiliyoruz. Bu durumlar karşısında doğru davranmak, ilk yardım müdahalelerini bilmek ve uygulamak kazazede ve yaralının hayatı için oldukça önemlidir. Projeyi yapmadaki amacımız, kamu kuruluşlarında çalışan personellerin gerekli olduğu durumlarda ilk yardım uygulamalarını bilmesini sağlamaktır." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyonu Uzmanı Gülnihan Üstündağ, bulaşıcı bir hastalık olan uyuzun yakın temas yoluyla bulaştığını, bu durumda aile bireylerinin tamamının aynı anda tedavi olması gerektiğini kaydetti.
Gaziantep Şehir Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Kübra Gıran, akran zorbalığının çocuklar üzerindeki etkisi ve çözüm önerilerine dair ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.
Çocuklar ve gençler arasında giderek artan akran zorbalığı, öğrencilerin hem okul başarılarını hem de sosyal yaşamlarını olumsuz etkileyen önemli bir toplumsal sorun.
Sosyal medyada şiddet içerikli olaylara maruz kalmanın, toplumsal bir duyarsızlaşmaya neden olabileceğini belirten uzmanlar, şiddetin sıradan ve hatta güzel bir şey olarak gösterilmesine tepkisiz kalan veya rıza gösteren bireylerin iyi ve doğru olana ilişkin algısının değişeceğini söylüyor.