Akçakale'de "İlk yardım bilmeyen kamu personeli kalmasın" projesi hayata geçirildi

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Akçakale Devlet Hastanesinde Eğitim Hemşiri Berk Kablan tarafından projesi hazırlanan, "Akçakale'de ilk yardım bilmeyen kamu personeli kalmasın" projesi hayata geçirildi.
2022 yılı sosyal sorumluluk faaliyet uygulamaları kapsamında hayata geçirilen proje hakkında bilgiler veren Kablan, "Basit ama doğru bilgilerle hayat kurtarmak mümkün olduğu gibi hatalı uygulamalar da hastanın ölümüne sebebiyet verebilir." dedi.
İlk yardımın her yaştan, her bireyin bilmesi gereken toplumsal bir sorumluluk olduğunu dile getiren Kablan, "Günlük yaşantımızda birçok olumsuz durum ve kazalarla karşılaşabiliyoruz. Bu durumlar karşısında doğru davranmak, ilk yardım müdahalelerini bilmek ve uygulamak kazazede ve yaralının hayatı için oldukça önemlidir. Projeyi yapmadaki amacımız, kamu kuruluşlarında çalışan personellerin gerekli olduğu durumlarda ilk yardım uygulamalarını bilmesini sağlamaktır." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Felç, parkinson, serebral palsi, bel fıtığı, boyun fıtığı, kas yaralanmaları, sporcu yaralanmaları, menisküs, kırıklar, yumuşak doku hastalıkları ve karpal tünel sendromu tedavisi için önerilen fizik tedavinin ruhsal faydaları da ortaya çıktı.
Viral bir enfeksiyon olan el, ayak ve ağız hastalığı, çoğunlukla bebekleri ve 5 yaşından küçük çocukları daha çok etkiliyor, genellikle 7- 10 gün içinde kendiliğinden iyileşiyor.
Gaziantep’in Nizip ilçesinde inşası tamamlanan 400 yataklı Yeni Nizip Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı.
Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Yıldırım, “Morali yüksek tutmak tek başına kanseri ortadan kaldıramaz ancak tedavi sürecine katkı sağlayabilir. Olumlu düşünceler, kişinin stres seviyesini düşürerek bağışıklık sistemini güçlendirebilir." dedi.