Berdan baraj suyunda 'yüzmeyin' uyarısı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) artan sıcaklarda serinlemek amacıyla Berdan Baraj Gölüne yüzmek için girenleri uyardı.
MESKİ tarafından yapılan açıklamada, Berdan Baraj Gölünün yüzmek için uygun olmadığı ve hayati tehlike taşıdığı konusunda halk uyarıldı.
özellikle Berdan Barajı çevresinde pikniğe giden halkı muhtemel tehlikelere karşı uyaran MESKİ, yaptığı duyuruda, "Sıcaklıkların her geçen gün arttığı Mersin'de yüzmek, serinlemek ve balık tutmak için girilen Berdan Barajı'nda, yaralanma ve boğulma gibi istenmeyen sonuçlar yaşanabiliyor. Hava sıcaklıklarının hızla artmasından bunalan Mersinliler, dinlenmek ve serinlemek için baraj göllerinin, göletlerin ve derelerin çevrelerine akın ediyorlar. Mersinlilerin içme suyu kaynakları olan Berdan Barajı, özelliği itibariyle serinlemek ve yüzmek için elverişli bir yer değildir." ifadelerini kullandı.
MESKİ'nin açıklamasında ailelere yönelik şu uyarılarda bulunuldu: "Mersinlilerin ailelerini ve çocuklarını serinlemek amacıyla baraj ve gölet gibi yerlere pikniğe götürdüklerinde kesinlikle göl , sulama kanalları ve göletlere girdirmemelerini öneriyoruz. Her sene, Berdan Baraj Gölünde can kayıplarımız oluyor. Bunlar dikkatsizlik ve bilinçsizlikten kaynaklanıyor. Baraj ve göletlerin dip yapısı vatandaşlar tarafından bilinmediğinden nerede ne gibi tehlike ile karşılanacağı kestirilemez. Bu nedenle aileler çocuklarını uyarmalı ve takip etmelidir. Bizleri derinden yaralayacak müessif olayların yaşanmaması için balık tutmak, serinlemek veya yüzmek amacıyla Berdan Baraj Gölüne, sulama kanallarına ve göletlere girilmemesi gerekiyor. Bütün vatandaşlarımızın bu konularda tedbirli olmalarını istiyoruz." (A. Hakim Kurt-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hamilelik döneminde de diş ve diş eti problemlerinin görülebileceğine dikkat çeken Bahar, “Eğer planlı bir hamilelik düşünülüyorsa mutlaka bir diş eti hastalıkları uzmanı ve diş hekimine görünülmesi gerekir. Çünkü hamilelerde, durum acil değilse genellikle ilk 3 ayda herhangi bir işlem yapılması önerilmiyor.” dedi.
Tıpta yaşanan gelişmeler kanser tedavisini de şekillendiriyor. Tümör varlığında gündeme gelen akıllı ilaçlar, tedavi sürecini kolaylaştırırken başarı oranlarını da artırıyor.
Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, TBMM gündemine gelen kenevirin ilaç amaçlı üretiminin önünü açan yasal düzenlemeye dair ciddi endişelerini dile getiren mektubu TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a gönderdi.
Turgut Özal Tıp Merkezi'nde (TÖTM) prostat kanseri ve nöroendokrin tümörlerin erken ve kesin teşhisinde kullanılan Galyum-68 PET/BT tanı sistemi hizmete girdi.