Bitlis’te kış kayak sezonu başladı

Bitlis’te kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla birlikte kentle bulunan kayak merkezlerinde kayak sezonu açıldı.
Bitlis'te etkili olan kar yağışının yerini güneşli havaya bırakmasıyla vatandaşlar, Bitlis merkezdeki Erhan Onur Güler, El Aman Hanı ve Tatvan'daki Nemrut Kayak merkezlerine akın etti. Hafta sonu tatilini fırsat bilen kayakseverler, çocuklarını da yanlarına alarak güzel havada kayak yapmanın keyfini yaşadı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Kamp Eğitim Merkezi Müdürü Refik Avşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Erhan Onur Güler Kayak Tesisi'nde, kayak sezonunun açıldığını söyledi.
Avşar, tesisinin faal şekilde hizmet verdiğini ve herkesi kayak yapmaya beklediklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Tesisimizde serbest kayan vatandaşlarımız var. Sporcularımız da çalışmalarına devam ediyor. Tesisimiz çok güzel ve hiçbir sıkıntımız yok. önümüzdeki hafta Bitlis Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce, Kayak Temel Eğitim Kampı başlatacağız. Temel eğitim kampına yapılacak müracaatlarda malzemesi olan sporcuları alacağız. Kampta 400'e yakın sporcuya ulaşmayı hedefliyoruz. Kayaklarını yanlarına alarak önümüzdeki haftadan itibaren 15 gün sürekli tesisimiz çalışacak. Kaymaya gelenler olduğu sürece her gün tesisimizi çalıştırabiliriz." dedi.
Kayakseverlerden 66 yaşındaki Metin Kazaz ise yaklaşık 50 yıldır kayak yaptığını belirterek, "Burada telesiyej sistemi yapılmadan önce bu pisti ezerek zirveye çıkardık. Şimdi buradaki tesisiz çok güzel. Bunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlimizde kayak sezonu açıldı." temennisinde bulundu.
Kayak merkezine gelen ve kayak malzemesi olmadığı için poşet ve marangozlarda yapılan kızaklarla kayan çocuklar ise dikkatlerden kaçmadı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlık Bakanlığı, ücretsiz kanser taramalarına toplumsal katılımı artırmak ve erken teşhis hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme dönemini başlattı.
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), yaşa bağlı yakını görememe (presbiyopi) tedavisi için geliştirilen “Vizz” adlı yeni göz damlasına onay verdi. Lenz adlı ilaç firması tarafından üretilen damla, günde bir kez kullanıldığında 10 saate kadar yakın görmede netlik sağlayabiliyor.
HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Reşit Gözüngül, 200 bini aşkın nüfuslu Cizre’de yıllardır âtıl durumda bekletilen AMATEM binasına dikkat çekti. Yıllardır kapalı olan AMATEM’in açılması için çağrıda bulundu.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hatice Özhatipoğlu, botoksun yalnızca estetik değil, tıbbi tedavilerde de önemli sonuçlar verdiğini belirtti.