Burun tıkanıklığına 25 saniyede çözüm

Özellikle soğuk havalarda burun tıkanıklığı sıklıkla görülen bir rahatsızlıktır. Burun spreyi kullanmadan, doğal yöntemlerle bu rahatsızlıkta kurtulmak mümkün mü?
Sıklıkla burun tıkanıklığı veya burun akıntısı bireyleri rahatsız ediyor. Özellikle toplumsal alanda, işte, okulda ve benzeri yerlerde sıklıkla görülmesi çevrede bulunan insanları da rahatsız ediyor.
Burun spreyi almak zorunda kalmadan burun tıkanıklığı 25 saniye gibi kısa sürede nasıl giderildiği merak ediliyor.
İşte bu yöntemle burun tıkanıklığından kurtulabilirsiniz. İlk önce dilinizin ucunu, ağzınızın iç kısmının en yüksek noktasına kadar değdirin. Daha sonra orta parmağınızı ve işaret parmağınızı birleştirip, kaşınızın ortasından olacak şekilde ileriye ve geriye hareket ettirin. İlk yöntemi 20 saniye boyunca uygulayın. Ondan sonra nefesinizi tutun. Yeterince nefes alamadığınızda, beyin yaşama içgüdüsünü dikkate alarak burun deliğinizi temizliyor. Burnunuzu tıkayın ve kafanızı biraz geriye doğru yaslayın. Rahatsız olacak duruma geldiğinizde parmaklarınızı çekin. Göreceksiniz kısa sürede burun tıkanıklığını gidermiş olacak.
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çocuk Gelişimi ve Aile Danışmanı Dilan Aslan, dijital çağda çocukların ekran bağımlılığı, sosyal yalıtılmışlık ve aile içi iletişim eksikliği gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, ebeveynlere önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.
Beyin tümörlerinde erken teşhis ve doğru tedavinin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Çetin; baş ağrısı, görme bulanıklığı ve konuşma bozukluğu gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini ifade etti.
LGS yaklaşırken sınav kaygısının gerçek performansın ortaya konmasını engellediğini aktaran Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, “Sadece sınav gününü ve sınavın sonucunu zihninizden geçirmeyin. Sevdiğiniz kişiler ile vakit geçirin.” önerisinde bulundu.
Sivas’ta son günlerde yeniden görülmeye başlayan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti. Hastalığın tekrar gündeme gelmesiyle birlikte, İntaniye (Enfeksiyon) Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynel Abidin Demir, özellikle bahar ve yaz aylarında artan kene vakalarına karşı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.