“Demirhindi şerbeti ve hibiskus çayı susuzluğa iyi geliyor”

Ramazan ayı için bazı tavsiyelerde bulunan aktarlar, demirhindi meyvesinden yapılan şerbetin ve hibiskus çayının susuzluğa iyi geldiğini söylediler.
Susuzluk hissi, aşırı sıcakların hüküm sürdüğü uzun yaz günlerine denk gelen Ramazan ayında oruç tutanları zorlayan durumlardan biri.
Aktarlar, oruç tutarken fazla susuzluk hissi duymamak için bazı tavsiyelerde bulundular.
İftardan sonra tüketilecek bazı şifalı bitkilerin susuzluk ve açlık hissini bir nebze de olsa hafifleteceğini belirten aktarlar, vatandaşların, şifalı bitki alırken seçici davranmalarını istedi.
özellikle demirhindi meyvesinden yapılan şerbetin ve hibiskus çayının susuzluğu gidermede faydalı olduğunu dile getiren aktarlar, "Demirhindi meyvesi ile birlikte reyhan, karanfil, tarçın ve zencefil karıştırılarak şerbet haline getirilir. İftardan sonra tüketilecek bu şerbet, susuzluk ve açlığa karşı etkilidir. Ayrıca hibiskus çayını da tavsiye ediyoruz. Bir bardak kaynamış suya bir tutam hibiskus eklenerek yapılacak çay, susuzluğu giderecektir. Hibiskus çayı sahurda soğuk veya sıcak içilebilir." dedi. (Hamza Adiyaman/Mahsum Tunç-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarına karşı hızlı ve etkili müdahalenin sağlanması amacıyla “Beyaz Kod” tatbikatı düzenlendi.
Son dönemlerin kurak geçmesi ve çiftçilerin su sorunu yaşamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, geçmiş yıllara göre yağışın az olmasının büyük tehlike oluşturduğunu vurguladı.
Yaz aylarında artan nem ve terlemeye bağlı olarak mantar enfeksiyonlarının özellikle ayak parmak araları, kasık, koltuk altı ve vücut kıvrımlarında sık görüldüğünü belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Merve Kaya, kızarıklık, kaşıntı, pullanma ve kötü koku gibi belirtilerle ortaya çıkan enfeksiyonlar tedavi edilmediğinde ciddi cilt sorunlarına yol açabildiğini belirtti.
Kişilerin zaman zaman duygusal, davranışsal ya da fiziksel dazı belirtiler yaşayabileceğini belirten uzmanlar bu belirtilerin iki haftadan uzun sürmesinin psikolojik desteğe ihtiyaç duyulduğunun işareti olduğunu söylüyor.