Diyarbakır’da yağış etkili oldu

Diyarbakır’da etkili olan yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar sular altında kaldı.
Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde etkili olan yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar sular altında kalırken vatandaşlar altyapının yetersiz olduğunu belirterek bu soruna bir çözüm bulunmasını istediler.
Geçen aylarda cadde ve sokaklarda asfaltlama çalışmasının yapıldığını hatırlatan vatandaşlar, altyapı çalışmalarına gereken önemin verilmediğini ileri sürdüler.
Her yağışta cadde ve sokakların sular altında kaldığını belirten vatandaşlar, bu durumun yaya ve araçlara zor anlar yaşattığını söyledi.
Vatandaşlardan Recep Öner, "Burası bu sene yapıldı. Şu an her tarafta su var. Sudan dolayı yürüyemiyoruz. Bir araba geçtiği zaman üzerimize su sıçrıyor. Her sene bu böyle oluyor. Daha 3 ay önce burayı yaptılar. Diyarbakır’ın her tarafında yapılan çalışmalarda bir göz boyama var. Sadece asfalt döküyorlar; hiçbir düzenleme yok. Hepsi yapmaca; başka bir şey değil. Bu yollar yapılırken düzgün bir şekilde yapılsın, vatandaş da memnun olsun." dedi.
Mazlum Kaya ve Muhittin Bakışkan da kentte altyapı sorununun olduğunu ve bu sorunun bir an önce çözülmesini istediler. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, kolesterol deyip geçilmemesi gerektiğini belirterek, doğru bir beslenmeyle kolestrolden kurtulmanın mümkün olabileceğini ifade etti.
Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Sınav kaygısı bir enerjidir, bir kamçıdır. Tıpkı nükleer enerji gibidir. İyi yönde yönlendirirsek bizi hedefe götürür, ama olumsuz yönde yönlendirirsek elimizde patlar." dedi.
Tahinin, çinko gibi mineraller açısından zengin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Muhsin Konuk, aç karnına tahin yemenin metabolizmayı hızlandırabildiğini de söyledi.
Gaziantep Şahinbey Zabıta ekipleri tarafından daha önce uyarıldığı halde hilyen kurallarına uymadığı gerekçesiyle kapatılan fırının ruhsatı iptal edildi.