Son günlerde özellikle ilaç dışı ürünlerin market raflarında ve internet üzerinden satışının arttığını belirten Bursa Eczacılar Odası Başkanı Adnan Erakın, halk sağlığının, paket raflarına ve internet satışlarına emanet edilemeyecek kadar önemli olduğunu belirtti.
Pandemi döneminden kalma alışkanlıklarla internetten alışveriş yaygınlaşıyor. Uzmanlar, özellikle sahte ilaçların çokça karşılaşıldığı internet ortamından ürün alımının sağlık için tehlike oluşturduğunu belirterek tüketicilerin bu tür alışverişlerden kaçınması gerektiğini belirtiyor.
Bursa Eczacılar Odası Başkanı Adnan Erakın, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekti.
Son dönemde ilaç dışı ürünlerin market raflarında ve internet üzerinden satışının arttığını belirten Erakın, bu ürünlerin halk sağlığını riske atabileceğini ifade etti.
Sosyal medyada gıda takviyelerinin reklâmıyla halkın yanıltılmasına karşı çıkan Erakın, "Halk sağlığı, paket raflarına ve internet satışlarına emanet edilemeyecek kadar değerlidir." diyerek bu ürünlerin kontrolsüz şekilde satışına karşı durduklarını vurguladı.
"Sağlık çok önemli bir konudur"
Sağlık anlamında koruyucu sağlık hizmetlerinin önemli olduğunu söyleyen Erakın, " Son günlerde, gündemimizi meşgul eden konulardan bir tanesi de ilaç dışı ürünlerin, özellikle market raflarında yer aldığını ve özellikle de internet üzerinden satışının sağlandığını görmekteyiz. Biz bu konuyu çok önemsiyoruz. Sağlığımız çok önemlidir." diye belirtti.
Sağlık hizmetinin, hekimler tarafından tavsiye edildiği şekilde eğitimini almış eczacılar tarafından yönetilmesi gerektiğini ifade eden Erakın, "İlaçların, market raflarından seçilerek alınmasında ya da internet üzerinden tıklayarak sipariş edilmesini uygun görmüyoruz. Çünkü sağlık çok önemlidir. Son günlerde, gündemimizi meşgul eden bir konuydu." diye ifade etti.
"Halk sağlığı, paket raflarına ve internet satışlarına emanet edilemeyecek kadar önemlidir"
Sosyal medyada, insörtlerle ilaç dışı ürünlerin, gıda takviyelerinin reklam yapılarak halk arz edildiğini üzülerek gördüklerini vurgulayan Erakın, "Akabinde hemen bütün odalarımız olarak ve birliğimiz olarak yine çalışmalar düzenleyerek, bunların çok önemli olduğunu vurguladık. Halk sağlığı, paket raflarına ve internet satışlarına emanet edilemeyecek kadar önemlidir. Pandemi döneminden kalma alışkanlıklarla pek çok ürünü internetten sağlamak mümkündü. Bu, bir konfor bizim için. Fakat ilaç konusunda, sağlık konusunda market raflarından ve özellikle sahte ilaçların çokça karşılaşıldığı internet satış ortamından bu ürünlerin alınmamasını ve kullanılmaması gerektiğini özellikle vurguluyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyonu Uzmanı Gülnihal Üstündağ, bulaşıcı bir hastalık olan uyuzun yakın temas yoluyla bulaştığını, bu durumda aile bireylerinin tamamının aynı anda tedavi olması gerektiğini kaydetti.
Gaziantep Şehir Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzman Dr. Kübra Güran, akran zorbalığının çocuklar üzerindeki etkisi ve çözüm önerilerine dair ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.
Çocuklar ve gençler arasında giderek artan akran zorbalığı, öğrencilerin hem okul başarılarını hem de sosyal yaşamlarını olumsuz etkileyen önemli bir toplumsal sorun.
Sosyal medyada şiddet içerikli olaylara maruz kalmanın, toplumsal bir duyarsızlaşmaya neden olabileceğini belirten uzmanlar, şiddetin sıradan ve hatta güzel bir şey olarak gösterilmesine tepkisiz kalan veya rıza gösteren bireylerin iyi ve doğru olana ilişkin algısının değişeceğini söylüyor.