Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede vefat eden Fesih Güler, sevenlerinin yoğun katılımıyla defnedildi.
Yaptığı İslami hizmetlerinden dolayı 28 Şubat sürecinde ağır baskılar gören, ardından yıllarca cezaevinde kalan Fesih Güler, 25 Temmuz'da Covid-19 tanısıyla Diyarbakır'da yatırıldığı özel bir hastanede tedavi görüyordu. Güler, tedavi gördüğü hastanede akşam saatlerinde Hakk’ın rahmetine kavuştu.
Vefatının ardından Güler’in naaşı, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde getirilerek yıkandı, ardından defnedilmek üzere memleketi Çınar’a getirildi.
Güler, sevenlerinin yoğun katılımıyla Çınar İlçe Mezarlığı'nda defnedildi.
Güler'in cenazesine HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, İTTİHADUL ULEMA'dan bir heyet, STK temsilcileri, kanaat önderlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Fesih Güler Kimdir?
1990'lı yıllarda öğretmenlik yapan Güler, istifa ederek kendisini İslami çalışmaya adadı. İslami hizmetlerinden dolayı 1997-2000 yılları arasında muhaceret hayatı yaşadı. 2000 yılında gözaltına alınan Güler, 3 ay boyunca en ağır işkencelerden geçirildikten sonra cezaevine konuldu. 7 yıl boyunca Siirt ve Diyarbakır cezaevlerinde kalan Güler, tahliye olduktan sonra İslami çalışmalarına devam etti. 2012 yılında kusma ve baş dönmesi şikâyetiyle başvurduğu Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, "Böbrek yetmezliği" teşhisi konuldu. Geçmişte gördüğü ağır işkenceler nedeniyle her 2 böbreğini kaybeden Güler'e, kardeşi Nuri Güler'den alınan böbrek nakledildi. Fesih Güler, evli 4 çocuk babasıydı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 2024 yılının ilk on ayında 479 bin 115 hastaya toplam 672 bin 637 ağız ve diş sağlığı hizmeti sundu.
Ağız sağlığının yalnızca diş fırçalamakla bitmediğini belirten Diş Hekimi Berkin Öztürk, düzenli diş hekimi kontrolleriyle, kalp hastalıkları ve ağız kanseri gibi ciddi sağlık sorunlarının erken teşhis edilebileceğini belirtti.
Anemi ve özellikle demir eksikliği anemisi hakkında açıklamalarda bulunan Uzman Dr. Kaan Demirtaş, demir eksikliği anemisinin yalnızca bireysel bir sağlık sorunu değil, aynı zamanda toplum genelinde yaygın bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti.
Diş Hekimi Dt. Safa Mardinli, bruksizm (diş sıkma ve gıcırdatma) konusunda önemli uyarılarda bulunarak, bu rahatsızlığın ciddi bir sağlık sorunu oluşturduğunu belirtti.