Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde poliklinikler gece saatlerine kadar açık olacak

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bazı branştaki poliklinikler akşam saat 17.00-23.00 saatleri arasında da hasta kabul etmeye başladı.
Son zamanlarda polikliniklerde oluşan yoğunluk ve hastaların 182 MHRS'den randevu bulamamaları gibi şikayetler gündeme gelirken bu mağduriyet bir nebze de olsa giderebilecek adım Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden geldi.
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 şubat itibariyle İç hastalıkları, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, nöroloji, göz hastalıkları, ruh sağlığı ve hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum ile çocuk sağlığı ve hastalıkları branşlarında 17.00-23.00 saatleri arasında hizmet vermeye başladı.
Hasta ve hasta yakınları ALO 182 ve MHRS üzerinden belirtilen saatler aralığına randevu alabilecek.
Belirtilen branşların hasta yoğunluğunun en fazla olduğu alanlar olması dikkat çekti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarına karşı hızlı ve etkili müdahalenin sağlanması amacıyla “Beyaz Kod” tatbikatı düzenlendi.
Son dönemlerin kurak geçmesi ve çiftçilerin su sorunu yaşamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, geçmiş yıllara göre yağışın az olmasının büyük tehlike oluşturduğunu vurguladı.
Yaz aylarında artan nem ve terlemeye bağlı olarak mantar enfeksiyonlarının özellikle ayak parmak araları, kasık, koltuk altı ve vücut kıvrımlarında sık görüldüğünü belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Merve Kaya, kızarıklık, kaşıntı, pullanma ve kötü koku gibi belirtilerle ortaya çıkan enfeksiyonlar tedavi edilmediğinde ciddi cilt sorunlarına yol açabildiğini belirtti.
Kişilerin zaman zaman duygusal, davranışsal ya da fiziksel dazı belirtiler yaşayabileceğini belirten uzmanlar bu belirtilerin iki haftadan uzun sürmesinin psikolojik desteğe ihtiyaç duyulduğunun işareti olduğunu söylüyor.