Güney Marmara’nın en büyük kalp hastanesi Bursa'da yapılıyor

Bursa’da Eski Fakülte olarak da bilinen ve deprem yönetmeliğine göre ekonomik ömrünü tamamladığı belirtilen Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası’nın yerine yapılan yeni binanın 5 milyon kişiye hizme
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. özcan Akan bölgesel nitelikte hizmet verecek olan ve inşaatı hızlı bir şekilde İlerleyen Yüksek İhtisas Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi'nin 5 milyon kişye hizmet vereceğini söyledi.
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. özcan Akan, yapımı devam eden Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Binası hakkında açıklamalarda bulundu.
Kamuoyunda Eski Fakülte olarak da bilinen Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası'nın deprem yönetmeliğine göre ekonomik ömrünü tamamladığını dile getiren Dr. Akan,"Bu yüzden bu merkezimiz yerine daha çağdaş bir kardiyovasküler merkezi yapma ihtiyacı doğdu. Bunu da yine Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde ek hizmet binası şeklinde yapmayı uygun gördük." dedi.
Hastanenin toplamda 283 yatak kapasitesine sahip olacağının bilgisini veren Dr. Akan, "Toplamda 40 bin metrekare alana sahip olacak yeni Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası'nda 32 poliklinik odası ve 6 ameliyat odası olacak. Binamız son teknoloji ile yapılmakta, yangın ve deprem yönetmeliği açısından (sismik izolatör) en son teknolojiler kullanılmaktadır. Şu an için fiziki olarak yüzde 43'ü tamamlanan hastanemizi en geç 2017 başında hizmete açmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Çevre illere de hizmet verecek
Yeni merkezin 5 milyonluk bir nüfusa hizmet vereceğinin altını çizen Dr. Akan, "Kardiyovasküler alanında hizmet verecek merkezimiz sadece Bursa'ya değil bölgesel nitelikte hizmet verecek. Yani Balıkesir, Kütahya, Bilecik gibi illerden gelecek vatandaşlarımız da bu merkezimizde tedavi olabilecek, bu merkezden tetkik ve hizmet alabilecek. Hastanemiz Güney Marmara'nın en büyük hizmet veren modern sağlık sistemleri ile birlikte Türkiye'nin sayılı kalp damar merkezlerinden birisi olacak." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yapay zekanın günlük yaşamda yaygın olarak kullanıldığını belirten uzmanlar, yapay zeka psikolojisi ile ilgili çalışmalarda duygusal faktörlerin kısmen ihmal edildiğini söylüyor.
İstanbul Biruni Üniversitesi Uluslararası Sağlık Elçileri Topluluğu (USET), "Rotamız İyilik" projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine sağlık taraması yaparak farkındalık çalışmasına imza attı.
Gaziantep Şehir Hastanesi hekimlerinden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Lütfü Aşkın, obezitenin kalp hastalıklarıyla birlikte çeşitli hastalıkların da nüks etmesine sebep olduğunu belirtti.
Sağlık Bakanlığı tarafından obeziteyle mücadele kapsamında 81 ilde başlatılan "İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa" kampanyası, Bursa’da uygulamaya konuldu.