İspanya’da Coronavirus salgını nedeniyle OHAL 26 Nisan’a kadar uzatıldı

Covid-19 salgı nedeniyle İspanya’da 14 Mart’ta ilan edilen olağanüstü hal 26 Nisan tarihine kadar uzatıldı.
Sol koalisyon hükümetinin, OHAL’i ikinci kez uzatma kararı, meclis genel kurulunda görüşülüp oylandı. Meclisteki 350 milletvekilinden 43’ü genel kurula gelirken, geri kalan milletvekilleri dijital sistemle oy kullandı.
Olağanüstü halin 25 Nisan gece yarısına kadar uzatılması 270 ‘evet’, 54 ‘hayır’ ve 26 ‘çekimser’ oyla kabul edildi.
Başbakan Pedro Sanchez, mecliste yaptığı konuşmada, salgının kontrol altına alınmasına başlandığını belirterek ilk başlarda yüzde 22’lerde olan vaka sayısındaki artışın ortalama yüzde 4’lere düştüğünü söyledi.
İspanya’da günde 20 bin test yapıldığını vurgulayan Sanchez, “Virüse karşı dayanışma olmazsa AB’nin geleceği tehlikeye girer. Kaybedecek vaktimiz yok ya şimdi ya hiç.” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Psikolojik Danışman Safiye Akgül, Mardin’in Artuklu ilçesinde biorezonans yöntemiyle sadece tek seansta sigarayı bıraktıran tedavi yaparak, yöntemin hem doğal hem de acısız olduğunu belirtti. Akgül “Hedefimiz sadece sigarayı bıraktırmak değil, kişilere sağlıklı ve bağımsız bir yaşam sunmak.” dedi.
Aile Hekimi Dr. Yavuz Selim Sılay, modern tıbbın sınırlı kaldığı alanlara dikkat çekerek hacamat, sülük ve doğal beslenme gibi geleneksel yöntemlerin bilimsel olarak desteklenip halk sağlığına entegre edilmesi gerektiğini vurguladı.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Bünyesinde sigarayı bırakma polikliniği açıldı.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla, uzun süredir burun tıkanıklığı, nefes darlığı ve baş ağrısı yaşayan hasta sağlığına kavuştu.