Kızılay’dan kan bağışında bulunan postacıya gümüş madalya

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde Kızılay’a sık sık kan bağışında bulunan posta görevlisine gümüş madalya hediye edildi.
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde Kızılay’a sık sık kan bağışında bulunan posta görevlisine gümüş madalya hediye edildi.
Hilvan’a belirli zamanlarda gelen ve Hükümet Konağı önünde kan bağışı toplayan Kızılay, ilçede postacı olan Bedir Maça’ya 25 ünite kan bağışında bulunduğu için, gümüş madalya hediye etti.
Kan bağışı konusunda duyarlı olan ve sürekli kan bağışında bulunan postacıya teşekkür eden Doktor Hasan Alak, kan bağışının hem vericiye hem de alıcıya faydası olduğunu söyledi.
Alak, “Kızılay olarak 10 ünite kan bağışında bulunan vatandaşlara bronz madalya, 25’e gümüş, 35’e altın madalya, 45 ünite kan bağışında bulunanlara ise plaket veriyoruz. Bedir Maça abimiz de, 25 ünite kan bağışında bulunduğu için kendisine gümüş madalya hediye ettik. Bu toplumsal duyarlılığı artırma ve kan bağışı teşvik için yapılan bir uygulamadır. Bu duyarlılık için Bekir abiye teşekkür ediyoruz. Kan bağışında bulunmanın hem vericiye hem de alıcıya faydası vardır. Tabi alıcının kan ihtiyacı varsa alabilir, yoksa zararlıdır. Kan, bir organ naklidir. Kanser, lösemi ve trafik kazalarında ani kan kaybı olduğu için, acilen kana ihtiyaç duyuyoruz. Başka şekilde zaten hastalara kan vermiyoruz. Eğer kanı yüksek ise baş ağrısı dolaşımı zorluyor, tansiyonu yükseltiyor. Kan verme, vücutta kaşınma ve yanma etkisini azaltıyor ve tansiyon düşüyor. Kan her zaman acil olarak ihtiyaç duyulan bir şey.” dedi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Şehir Hastanesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve çevre illerde ilk kez kalça artroskopisi ameliyatını başarıyla gerçekleştirildi.
Aşırı gaz birikimi, sıvı toplanması veya bağırsakların genişlemesiyle oluşan karın şişkinliği, çoğu zaman basit yöntemlerle çözülse de tedavi planı, tanıya bağlı olarak belirlenebilir.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuba Damar Çakırca, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda önemli uyarılarda bulundu.
İşkoliklik ve tükenmişlik sendromunun sıkça karıştırıldığını belirten uzmanlar, aslında bu kavramların farklı olduğunu söylüyor.