Kömüryakan köyü Camisi hayırseverlerin yardımını bekliyor

Bitlis merkeze bağlı Kömüryakan köyünde inşaatı yarım kalan köy camisi, hayırseverlerin yardımını bekliyor.
Bitlis merkeze bağlı Kömüryakan (Xılolink) köyünde yapımına başlanan ve içinde taziye evi, Kur’an kursu ve caminin bulunacağı inşaat, hayırseverlerin yapacağı yardımı bekliyor.
Kömüryakan Köyü Reşit Evliya Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akkaya, inşaatına başladıkları köy camisinin tamamlanması için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.
İbadethanelerin, hayırseverlerin fedakârlığıyla yapıldığını hatırlatan Akkaya, iki mahallede oluşan köyde tek bir caminin bulunduğunu, her iki mahalle arasındaki mesafenin ise yaklaşık 3 kilometre olduğunu belirtti.
Akkaya, "Camiyi inşa ettiğimiz araziyi Milli Emlak’a ücretini ödeyerek aldık. Burası köy grup yolları üzerinde bulunan bir yerdir. Köyümüz iki mahalleden oluşuyor. Her iki mahalle arasında yaklaşık 3 kilometre mesafe bulunuyor. Diğer mahallede buluna camiye gitmek zor olduğu için burada bir cami yapmaya karar verdik. Yapımına başladığımız caminin ilk katını bitirdik. Fakat köy halkının imkânı yetmediği için hayırseverlerin yapacağı yardıma ihtiyacımız var." dedi.
Camiinin inşası için Özel İdarenin her türlü yardımı sağladığını, il müftülüğünün de kendilerine bir miktar yardımda bulunduklarını dile getiren Akkaya, yarım kalan inşaatın bitirilmesi için hayırseverlerden nakdi veya inşaat malzemesi yardımında bulunmalarını istediklerini ifade etti.
Akkaya, yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerin 05387696123 numaralı telefondan kendileriyle iletişime geçebileceklerini belirtti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hamilelik döneminde de diş ve diş eti problemlerinin görülebileceğine dikkat çeken Bahar, “Eğer planlı bir hamilelik düşünülüyorsa mutlaka bir diş eti hastalıkları uzmanı ve diş hekimine görünülmesi gerekir. Çünkü hamilelerde, durum acil değilse genellikle ilk 3 ayda herhangi bir işlem yapılması önerilmiyor.” dedi.
Tıpta yaşanan gelişmeler kanser tedavisini de şekillendiriyor. Tümör varlığında gündeme gelen akıllı ilaçlar, tedavi sürecini kolaylaştırırken başarı oranlarını da artırıyor.
Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, TBMM gündemine gelen kenevirin ilaç amaçlı üretiminin önünü açan yasal düzenlemeye dair ciddi endişelerini dile getiren mektubu TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a gönderdi.
Turgut Özal Tıp Merkezi'nde (TÖTM) prostat kanseri ve nöroendokrin tümörlerin erken ve kesin teşhisinde kullanılan Galyum-68 PET/BT tanı sistemi hizmete girdi.