Malatya'da tıp fakültesi bünyesinde Tüp Bebek Merkezi hizmete girdi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Engin Yıldırım, yeni kurulan Tüp Bebek Merkezinde hasta kabullerine başladıklarını söyledi.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni kurulan ve hizmet vermeye başlayan Tüp Bebek Merkezi'nde incelemelerde bulundu.
İncelemeye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aladağ ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Kutlusoy ile Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Söğütlü de eşlik etti.
“Sağlık hizmet zincirlerine yeni halkalar eklemeye çalışıyoruz”
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Tıp Fakültesinin 16 Haziran 2020’de kurulduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın destekleriyle 3 ayda 82 öğrenci ve yaklaşık 50 akademisyenle eğitim, araştırma, uygulama ve bilimsel faaliyetlerine başladığını belirterek, “Tıp Fakültemizi 3 ayda eğitim ve akademik çalışma yapacak duruma getirdik. Malatyalılara ve bölgemize var olan sağlık hizmet zincirlerine yeni halkalar eklemeye çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Tüp Bebek Merkezi kuruldu, imkanlar ölçüsünde yeni sağlık hizmeti kazandırma gayreti ve amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a katkı ve destekleri için bir kez daha şükran ve teşekkürlerimi arz ediyorum” diye konuştu.
“Tüp bebek öncesi tedavileri verebilecek durumdayız"
Tüp Bebek Merkezinin çalışmaları ve yürüteceği hizmetler konusunda bilgi veren Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Engin Yıldırım, “Rektörümüz Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Tıp Fakültesi anabilim dallarının ve hastanemizin desteği sayesinde Tüp Bebek Merkezi hizmete girdi. Şu anda Tüp Bebek Merkezi poliklinik ve aşılama hizmetine başlamış durumda. Tüp bebek adayı annelerimizin başvurularını kabul ediyoruz. Hepsinin kayıtları oluşuyor, hepsinin tahlilleri yapılacak durumda. Tüp bebek öncesi tedavileri verecek durumdayız. Şu anda günlük yaklaşık 50 başvuru alıyoruz. Her aşamada direk doktorla görüşen, doktorla iletişim kurabilen bir mekanizma işletmeye çalışıyoruz. Hastalarımızın tedavi süreçlerinin bütün aşamalarında bire bir kendimiz ilgileniyoruz.” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yapay zekanın günlük yaşamda yaygın olarak kullanıldığını belirten uzmanlar, yapay zeka psikolojisi ile ilgili çalışmalarda duygusal faktörlerin kısmen ihmal edildiğini söylüyor.
İstanbul Biruni Üniversitesi Uluslararası Sağlık Elçileri Topluluğu (USET), "Rotamız İyilik" projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine sağlık taraması yaparak farkındalık çalışmasına imza attı.
Gaziantep Şehir Hastanesi hekimlerinden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Lütfü Aşkın, obezitenin kalp hastalıklarıyla birlikte çeşitli hastalıkların da nüks etmesine sebep olduğunu belirtti.
Sağlık Bakanlığı tarafından obeziteyle mücadele kapsamında 81 ilde başlatılan "İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa" kampanyası, Bursa’da uygulamaya konuldu.