Mardin’de ilk yanık ünitesi hizmete açıldı

Mardin’de ilk kez kurulan yanık ünitesi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete açıldı.
Bölge için önemli bir sağlık ihtiyacını karşılayacak ve ciddi yanık vakalarında hızlı ve etkili müdahale imkânı sunacak yanık ünitesi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete girdi.
Yanık ünitesi sayesinde, hastaların il dışına sevk edilme oranı önemli ölçüde azalacaktır. Bu gelişme, aynı zamanda Mardin’deki sağlık hizmetlerinin güçlenmesine ve bölgesel sağlık altyapısının ileri bir seviyeye taşınması hedeflenmektedir.
Modern donanımı ve hasta odaklı yapısıyla dikkat çeken yanık ünitesi, farkındalığı artırarak yanık tedavisinde erken müdahalenin hayati önemine de vurgu yapmaktadır.
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yeşil, konuya dair yaptığı açıklamada “Yanık ünitemizi Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Mardin ilimize kazandırmış bulunmaktayız. Bilindiği üzere yanık: ısı, alev, kimyasal ve don yanıklar olarak karşımıza çıkabilmektedir. Yanık sadece bir deri hastalığı olmayıp aslında bütün bir organizmayı etkileyen bir travmadır. Bundan dolayı da bu tarz hastalarımızı çevre illerimize sevk etmek durumunda kalmaktaydık. Ancak açtığımız Yanık Ünitemizle birlikte umuyoruz ki, bundan sonraki vakalarımızın sevklerini azaltacağız. Yanık ünitemiz her biri tek kişilik olmak üzere 5 yataklı, içinde pansuman odalarının, hidroterapi ve yıkama küvetlerinin bulunduğu alanlar olarak hizmete açılmış bulunmaktadır. Memleketimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kentteki semt pazarlarında sağlıksız ürünlere yönelik denetim gerçekleştirdi.
Diş implantları, çene kemiğinin durumu ve hastanın genel sağlığına göre kişiye özel planlanan ileri bir tedavi yöntemi olduğunu belirten uzmanlar uzun süre dişsiz kalmanın çene kemiğinde erimeye yol açabildiğini söylüyor.
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Yakup Özer, toplumda sıkça görülen geçmeyen yorgunluk şikâyetinin hafife alınmaması gerektiğini belirterek "Yorgunluk, vücudun verdiği önemli bir uyarı olabilir” dedi.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Halil Fedai, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp ve damar hastalıkları üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, "güneş sadece dışarıyı değil, kalbinizi de yakabilir" uyarısında bulundu.