Mardin'de Down Kafe açılacak

Mardin’de down sendromlu çocukların çalışması için "Down Kafe" açılacak.
Engelli çocukların sosyal yaşama katılımlarını sağlamak için yürütülen proje kapsamında, Mardin'de down sendromlu çocukların çalışması için "Down Kafe" açılacak. Kafede çalışacak 12 çocuk, Artuklu Üniversitesi Uygulama Oteli ve Kafesi'nde eğitime başladı.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, down sendromlu çocukların morallerini iyi tutmak ve hayata kazandırmak için başlatılan projenin örnek olacağını dile getirdi.
Engellileri önemsediklerini ve bunun için özel projelere imza attıklarını anlatan Yaman, "Kısa sürede birçok projeye hayat verdik. Amacımız kentimizin, hemşerilerimizin beklediği bir şekilde dizaynı ve hayatlarını kolaylaştırmaktır." dedi.
Yaman, "Biz, sağlam insanların engel olmamaları durumunda engellerin kolay aşılacağını biliyoruz. Bu nedenle engelli kardeşlerimize has projeler de yapıyoruz. Bu çalışmalardan birisi de down sendromlu çocuklarımız içindir. Çocuklarımızın hayata kazandırılması ve bir işle meşgul olmaları için Down Kafe'mizi açmak istiyoruz. Burada çocuklarımızın aktif olarak çalışmasını planlıyoruz. Down sendromlu evlatlarımızın eğitimine ise Artuklu Üniversitemizde başladık. İnanıyoruz ki bu çalışmamız örnek teşkil edecek." şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Periodontoloji Uzmanı Dt. Nihal Salı, diş ve diş eti hastalıklarının, kalp, böbrek, diyabet gibi pek çok sistemik rahatsızlıkla da bağlantılı olabileceğini belirtti.
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde uzun süredir karın ağrısı ve kabızlık şikâyeti yaşayan 40 yaşındaki kadın hasta, Viranşehir Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 51’i yerli üretim olmak üzere toplam 64 ilacı daha geri ödeme listesine dahil etti.
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeline yönelik olarak, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda "Sigarayı Bırakma Danışmanlığı" semineri düzenlendi.