Migren ataklarını tetikleyen besinlere dikkat!

Uzmanlar, migrene ilişkin akut ve önleyici tedaviler ile birlikte beslenme de önemli bir parça olarak görüldüğü belirtiyor.
Diyetisyen Burak Çetiner konu hakkında şu bilgileri verdi:
"Bazı besin içerikleri sinir yollarını etkileyerek ağrı oluşturabilmektedir. Migren hastalarının değerlendirilmesinde tüketilen besinler sorgulanmakta ve hastanın beslenme günlüğü tutması sağlanarak atak zamanlarında dikkat edilmesi gereken besinler belirlenebilmektedir. Yalnızca beslenmeye dikkat edilerek migren ağrılarında yüzde 30’a kadar azalma sağlamaktadır.
Migren hastaları nelere dikkat etmelidir?
Kan şekerinin düştüğü durumlarda baş ağrısı durumu artar. Bu sebeple öğün atlamamaya önem göstermelisiniz. Günlük en az 2-2,5 litre su içmeli ve 30 dakika yürüyüş yapabilirsiniz. Günde en az 7 saat uyumalısınız. Kafein alımı sınırlandırmak ağrıları azaltıcı etki sağlamaktadır. Ağrı başlangıcı hissedildiği anda 1 kupa Melisa Çayı ve Ihlamur gibi rahatlatıcı çaylar tüketebilirsiniz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Otizm spektrum bozukluğunun farklı seviyeleri olduğunu belirten uzmanlar, hafif düzey otizmde genetik, çevresel ve hormonal faktörlerin etkili olabileceğini söylüyor.
Prof. Dr. Gül Esra Atalay, çocukların sosyal medyayı kullanmasının bir hak olduğunu fakat bu hakkı kullanırken mağdur olmamaları için hem platformlar hem ebeveynler hem de devletin önlem alması gerektiğini kaydetti.
Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde nadir rastlanan dış kulak yolu kanseri olan bir hasta, gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.
Uluslararası Çölyak Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Bursa Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Tufan Teker, çölyak hastalarının doğru diyet programı ile sağlıklı bir hayat sürdürebileceğini belirtti.