Sağanak ve dolu tarım alanlarını vurdu

Gaziantep’te sağanak ve dolu nedeniyle ekili alanlardaki tarım ürünleri zarar görürken çiftçiler zararlarının tazminini istedi.
Gaziantep’te geçtiğimiz haftadan bu yana etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle ekili alanlardaki tarım ürünleri zarar gördü. Yetkililere seslenen çiftçiler, zararlarının karşılanmasını talep etti.
Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde etkili olan yağmur ve dolu nedeniyle yaklaşık 25 dönüme ektiği biber fidelerinin zarar gördüğünü belirten Nedim Sadıç, büyük mağduriyet yaşadığını belirtti.
Sadıç, “80 bin adet biber fidesi dikmiştim. Yaklaşık 10 milyar civarında bir masrafım oldu. Daha önce az bir hasar olmuştu. Fakat son yağışta büyük bir hasar meydana geldi. Bütün fideler zarar gördü. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Çünkü çok büyük bir zararım var. Bu benim tek geçim kaynağımdı, bütün umudumu buna bağlamıştım. Bu felaket Allah’tan gelen bir felaket ama devlet yetkililerin zararımızı tazmin etmelerini rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Şehitkamil ve Nizip ilçelerinde de etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle Antep fıstığı bahçeleri de büyük zarar gördü.
Geçtiğimiz hafta etkili dolu yağışının kemikleşmeye başlayan Antep fıstığı ağaçlarına büyük bir zarar verdiğini belirten çiftçiler, ürünlerinde büyük zararlara yol açan bu yağışın 2 yıllık mahsullerini yok ettiğini ve zararlarının karşılanması için yetkililerden destek istediklerini söylediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman Canlı Hayvan Pazarı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında 81 ilde uygulandığı gibi geçici olarak kapatıldı. Kentte şap hastalığına rastlanmazken, kesim işlemleri veteriner hekimler gözetiminde devam ediyor.
Batman'da doğan ve 33 günlük olan F.B. isimli bebekte retina dekolmanı tespit edilmesi üzerine, görme kaybı riskine karşı acil müdahale kararı alındı. Bebek, ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi.
Yaz aylarında açık hava aktivitelerinin artmasıyla kenelerle bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi vakalarının da arttığını belirten uzmanlar, bu hastalığın ölümcül olabildiğini söylüyor.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Toptan, yaz aylarında artan çevresel faktörlerin göz sağlığı açısından ciddi riskler oluşturduğunu belirterek, önemli uyarılarda bulundu.