Sağlık Bakanlığı'nın atama kurası detayları belli oldu

Atamalar, belirlenen puanlı sistem çerçevesinde yapılacak, özellikle eczacı ve diş tabibi kadrolarında, adayların önceki kura dönemlerinden elde ettikleri puanlar da dikkate alınacak.
Sağlık Bakanlığı, 2025 yılına ilişkin ilk defa ve yeniden atama kurasıyla ilgili detayları açıkladı. Yapılacak atamalar, uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi, uzman eczacı ve eczacı kadrolarını kapsayacak ve noter huzurunda bilgisayar ortamında kura yöntemiyle gerçekleştirilecek.
Resmî Gazete'de yayımlanan karar ile başvuru süreci başlamış oldu. Adaylar, Sağlık Bakanlığı'nın Entegre Kurumsal İşlem Platformu üzerinden başvurularını elektronik ortamda yapacak. Başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması ve tercihlerinin kesinleştirilmesi büyük önem taşıyor, aksi takdirde başvurular geçerli sayılmayacak.
Atamalar, belirlenen puanlı sisteme göre yapılacak, özellikle eczacı ve diş tabibi kadrolarında adayların önceki kura dönemlerinden aldıkları puanlar da göz önünde bulundurulacak.
Kura sonuçları ise Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden duyurulacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İLKHA’nın gündeme taşıdığı Bedri Nas, AK Parti İl Başkanı Bahri Caner Özturan’ın girişimiyle tedavi için Ankara’daki onkoloji hastanesine sevk edildi.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte giderek artan bir halk sağlığı sorun olan sanal kumar bağımlılığı, yalnızca maddi çöküşe değil, ağır psikolojik sorunlara, intihar düşüncelerine ve aile içi yıkımlara yol açıyor.
Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Batmaz, gebelik döneminde sıkça rastlanan hastalıklara dikkat çekerek, "Gebelik döneminde düzenli kontrol yapılmazsa anne ve bebek ölümleri yaşanabilir." uyarısında bulundu.
İnsanların sosyal varlıklar olduğunu belirten uzmanlar, arkadaşlığın, yalnızca bir sosyal alışkanlık değil, psikolojik bir ihtiyaç olduğunu söylüyor.