Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine yeni başhekim atandı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selahattin Vural atandı.
Siirt Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Vural'ın daha önce İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Şefliği yaptığı belirtildi.
Genel Cerrahi Uzmanı Vural'ın, endokrin cerrahi, guatr, pankreas, böbrek üstü bezleri ve kanser cerrahisinde çalışmalar yaptığı ifade edildi.
Vural, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine atandım. Mesleki ve idareci tecrübelerimi Siirtli hemşerilerime aktarmayı ve başarılı olmayı dilerim. Hemşerilerimin desteği önümüzü açacaktır. İnşallah." ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Selahattin Vural kimdir?
Siirt'in Tillo ilçesinde 1954 yılında doğan Prof. Dr. Selahattin Vural, bir yıl hariç eğitim hayatını Siirt dışında tamamladı.
İlk, orta ve lise eğitimini babasının işi gereği Hakkâri'de bitiren Vural, tıp öğrenimi ve uzmanlık eğitimini Van, Ankara ve İstanbul'da tamamladı.
1977 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Vural, 1981 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haseki Hastanesi'nde ihtisas yaptı.
1982'de Şanlıurfa Viranşehir Devlet Hastanesi'nde ilk görevine başladı. 1986'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Lütfi Kırdar Kurucu Başhekim Yardımcısı oldu.
1997 yılında Roma Üniversitesinde fıtık cerrahisi, 1998 yılında Almanya Köln Üniversitesinde damar cerrahisi, 2001 yılında Californiya Üniversitesi San Fransisco'da Endokrin Kanser Cerrahisinde araştırmacı hoca olarak çalışmalar yaptı.
Prof. Dr. Vural, en son Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürütüyordu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yapay zekanın günlük yaşamda yaygın olarak kullanıldığını belirten uzmanlar, yapay zeka psikolojisi ile ilgili çalışmalarda duygusal faktörlerin kısmen ihmal edildiğini söylüyor.
İstanbul Biruni Üniversitesi Uluslararası Sağlık Elçileri Topluluğu (USET), "Rotamız İyilik" projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine sağlık taraması yaparak farkındalık çalışmasına imza attı.
Gaziantep Şehir Hastanesi hekimlerinden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Lütfü Aşkın, obezitenin kalp hastalıklarıyla birlikte çeşitli hastalıkların da nüks etmesine sebep olduğunu belirtti.
Sağlık Bakanlığı tarafından obeziteyle mücadele kapsamında 81 ilde başlatılan "İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa" kampanyası, Bursa’da uygulamaya konuldu.