Ukkaşe hazretlerinin türbesine yoğun ilgi

Peygamber efendimizin sahabelerinden Hazreti Ukkaşe'nin Nurdağı'nda bulunan türbesine ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.
Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Durmuşlar köyü yakınlarında bulunan Ukkaşe bin Mihsan el- Esedi'nin (r.a) türbesi halk yoğun ilgi gösteriyor.
Hz. ömer zamanında Gaziantep ve çevresinin fethi zamanında şehit düşen beş sahabeden biri olan Ukkaşe bin Mihsan el- Esedi, (r.a) türbesi günlük olarak çevre illerden gelen vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor. Perşembe ve cuma günleri diğer günlere oranla daha yoğun olurken, türbeye gelenler Kur'an-ı Kerim okuyup, dualar ediyor.
Erkek ve bayan ziyaretçiler türbeyi ayrı kapılardan girerek ziyaret etme fırsatını bulurken, türbeye ilçe halkının yanı sıra Kahramanmaraş, Kilis, Hatay, Osmaniye ve Adana gibi illerden de gelen ziyaretçiler oluyor.
Hazreti Ukkaşe'nin türbesine gelen ziyaretçiler, Peygamber efendimizin sahabesinin kabrini ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını ifade ediyorlar.
Hz. Ukkaşe, Peygamber efendimizin (s.a.v.) "Kim cennetteki arkadaşını görmek isterse, bu adama baksın" buyurarak cennete gireceğini müjdelediği bir sahabedir. Çevresine göre oldukça yüksek bir tepede bulunan türbe, müştemilat ve minareden ibarettir. Çevresinde bulunan yapı grupları günümüzde inşa edilirken, türbenin çevre düzenlemesi ile restorasyonu 2010 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldı.
Yöredeki insanlar, bu büyük sahabeye hürmet ve atfen ismini kendi çocuklarına verdiklerinden, bölgede ökkeş ismine sıkça rastlanılmaktadır. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Beyin tümörlerinde erken teşhis ve doğru tedavinin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Çetin; baş ağrısı, görme bulanıklığı ve konuşma bozukluğu gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini ifade etti.
LGS yaklaşırken sınav kaygısının gerçek performansın ortaya konmasını engellediğini aktaran Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, “Sadece sınav gününü ve sınavın sonucunu zihninizden geçirmeyin. Sevdiğiniz kişiler ile vakit geçirin.” önerisinde bulundu.
Sivas’ta son günlerde yeniden görülmeye başlayan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti. Hastalığın tekrar gündeme gelmesiyle birlikte, İntaniye (Enfeksiyon) Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynel Abidin Demir, özellikle bahar ve yaz aylarında artan kene vakalarına karşı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.
Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hilmi Emre Kaya, vücut ve ruh sağlığının korunmasında suyun hayati rol oynadığını belirterek, kadınların günde en az 2 litre, erkeklerin ise 2,5 litre su tüketmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle bahar ve yaz aylarında yetersiz su alımının birçok hastalığa zemin hazırlayabileceğine dikkat çekti.