Kozluk’ta fizik tedavi ünitesi açıldı

Kozluk Devlet Hastanesinde ilk defa fizik tedavi ünitesi açıldı.
Batman’ın en büyük ilçesi Kozluk’ta ilk defa açılan Fizik Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Kozluklu vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Artık hastalar Kozluk dışına çıkmadan tedavilerini olabilecekler.
İlçede ilk defa hizmet vermeye başlayan Fizik Tedavi Ünitesine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. İlk etapta bir adet kombine elektro tedavi cihazı ile hizmet vermeye başlayan ünitede, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzman Doktor Neriman Rençber ve bir hemşire görev yapıyor.
Fiziksel tıp ve rehabilitasyon hastalıkları polikliniğinde boyun, sırt, kalça, diz, bacak ağrısı, el ve ayaklarda uyuşma gibi şikâyetler yönünden hastalar değerlendiriliyor.
Fiziksel ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Neriman Rençber, “Kozluk’ta ilk defa açılan fizik tedavi ünitesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Artık Kozluklu vatandaşlarımız fizik tedavi için ilçe dışına çıkmadan veya özel merkezlere gitmeden yaşadıkları bölgede tedavi olma imkânı içerisindeler. İlk etapta ünitemizde bir adet kombine elektro terapi cihazı yer almaktadır. Fiziksel ve rehabilitasyon uzmanı olarak Kozluklu vatandaşlarımıza gereken hizmeti vermeye çalışacağız. Yeni açılan ünitemiz tüm Kozluk halkına hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlıklı bir yaşam için sadece ne kadar yediğimiz değil, ne yediğimizin de son derece önemli olduğuna değinen Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, tok tutan ve çabuk acıktıran besinleri sıraladı.
Gaziantep Şehir Hastanesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve çevre illerde ilk kez kalça artroskopisi ameliyatını başarıyla gerçekleştirildi.
Aşırı gaz birikimi, sıvı toplanması veya bağırsakların genişlemesiyle oluşan karın şişkinliği, çoğu zaman basit yöntemlerle çözülse de tedavi planı, tanıya bağlı olarak belirlenebilir.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuba Damar Çakırca, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda önemli uyarılarda bulundu.