Sağlık Bakanlığının Batman'a gönderdiği ambulanslar törenle teslim edildi

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan ve fiyatı yaklaşık 2 buçuk milyon TL olan 7 ambulansın teslimi için Batman İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.
Törene Vali Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü, Batman Üniversitesi Rektörü, İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, ile bazı kurum müdürleri katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Şahin, Sağlık Bakanlığı'ndan sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 7 ambulansın teslimini gerçekleştirdiklerini söyledi.
Şahin, "Gerçekten yüzde 97 ile 5 dakikada vakalara ulaşma hızı Batman için bir gurur tablosudur. Tüm sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Sağlık Bakanlığımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Mobil sağlık hizmetleri, ambulans hizmetleri Batman'da son derece başarılı bir şekilde devam ediyor." dedi.
Kendilerine kazandırılan 7 ambulansla İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 41 adet ambulansın olduğunu aktaran Batman İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, "Bu ambulanslarımız tam teçhizatlı, son model teknolojiyle donanmış bir şekilde tahsis edildi. Daha önce 34 olan ambulans sayımız 41'e çıkmış oldu. Böylelikle Batman halkına daha hızlı, güvenli ve etkili hizmet vermeyi amaçlamaktayız. Ambulans filomuzun içerisinde bir adet zırhlı, bir adet obez, 4 adet de 4 çarpı 4 ambulansımız bulunmaktadır. 4 çarpı 4 ambulansımızdan iki tanesi de paletli ambulans olarak hizmet vermektedir. 7 ambulansımızın maliyeti 2 buçuk milyon dolayındadır." diye konuştu.
Vali Şahin, daha sonra anahtar teslimini yaparak ambulanslar hakkında bilgi aldı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hamilelik döneminde de diş ve diş eti problemlerinin görülebileceğine dikkat çeken Bahar, “Eğer planlı bir hamilelik düşünülüyorsa mutlaka bir diş eti hastalıkları uzmanı ve diş hekimine görünülmesi gerekir. Çünkü hamilelerde, durum acil değilse genellikle ilk 3 ayda herhangi bir işlem yapılması önerilmiyor.” dedi.
Tıpta yaşanan gelişmeler kanser tedavisini de şekillendiriyor. Tümör varlığında gündeme gelen akıllı ilaçlar, tedavi sürecini kolaylaştırırken başarı oranlarını da artırıyor.
Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, TBMM gündemine gelen kenevirin ilaç amaçlı üretiminin önünü açan yasal düzenlemeye dair ciddi endişelerini dile getiren mektubu TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a gönderdi.
Turgut Özal Tıp Merkezi'nde (TÖTM) prostat kanseri ve nöroendokrin tümörlerin erken ve kesin teşhisinde kullanılan Galyum-68 PET/BT tanı sistemi hizmete girdi.