Suriye’ye uluslararası insani yardımın ulaşmasını Çin ve Rusya veto etti

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), 2014’ten bu yana Suriye’ye uluslararası insani yardımın ulaşmasını sağlayan ve 10 Temmuz’da görev süresi bitecek mekanizmanın yenilenmesini oylamaya sundu.
Yaklaşık 3 milyon kişiye ulaşması sağlanacak yardımların gönderilmesi karar tasarısı Almanya ve Belçika tarafından konseye sunuldu. Sunulan tasarıyı Çin ve Rusya tarafından veto edildi.
BMGK kararı doğrultusunda Suriye’ye, sadece Türkiye sınır kapıları Öncüpınar karşısındaki Babüsselame ve Cilvegözü karşısındaki Babülhava'dan uluslararası yardımlar yapılabiliyor.
Rusya ve Çin'in vetosunun ardından iki sınır kapısı da 10 Temmuz'da mekanizmanın görev süresinin dolmasıyla yardım konvoylarının geçişine kapanmış olacak. Suriye'ye sınır ötesi yardımlar için BMGK kararı gerekiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Göz içi basıncının artmasıyla birlikte gelişen göz tansiyonu, sinsice ilerleyerek kalıcı görme kayıplarına neden olabiliyor.
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, devam eden sağlık yatırımları tamamlandığında, Batman'da sağlık hizmetlerinde yüzde 80 oranında rahatlama yaşanacağı öngörüsünde bulundu.
Sıcak havalarda vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, özellikle çocuklar, yaşlılar, hamileler ve kronik hastalığı bulunan bireyler için önemli uyarılarda bulundu.
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bilgisayarlı tomografi yardımıyla damarların iç yapısını inceleyen ve özellikle kalp hastalıklarının erken tanısında kullanılan bir görüntüleme yöntemi olan sanal anjiyo çekimleri hizmete girdi.