İstanbul'da "Gazze’nin Sesi Ol Zulmü Postala" resim sergisi

İstanbul başta olmak üzere Anadolu'nun farklı illerinde okuyan öğrencilerin Filistin temasıyla çizdikleri resimler, Sultanahmet'te sergilendi.
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü iş birliğiyle "Gazze'nin sesi Ol Zulmü Postala" temasıyla düzenlenen "1. Uluslararası Posta Sanatı Sergisi" Sultanahmet Meydanı'nda açıldı.
Türkiye genelindeki imam hatip okullarında eğitim gören öğrencilerin çizdiği resimler, gün boyunca meydanda sergilenecek.
400 öğrencinin resimleri sergide yer alıyor
Açılan resim sergisi ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan proje koordinatörü Gülten Demir Bilen, "7 Ekim 2023'ten beri Gazze'de olanlar, özellikle çocukların, annelerin, ailelerin parçalanması, hedef gösterilmesi, yok olması biz eğitim camiasını da üzdü. Yakından takip ediyoruz. Dünyada ve ülkemizde birçok alanda Gazze'ye destek anlamında eylemler yapıldı, meydanlar doldu. Biz de Anadolu'da, İstanbul'da okuyan öğrencilerimizin resimlerini İstanbul'da toplayarak bir nevi farklı sesleri Ayasofya'da bir araya getirmek istedik. Bunu da sanat yoluyla yeteneklerini konuşturarak yaptık. Şimdiye kadar sergide 400'e yakın öğrencinin resmi bulunmakta."
"Projeyi büyüterek sürdürmeyi hedefliyoruz"
Milli eğitim camiası olarak zulme sessiz kalmadıklarını ve söz konusu projeyi de büyüterek sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Demirbilen, buna ilişkin öğrencilerin çizdikleri resimleri toplamaya devam ettiklerini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Eğitim almadan, kendi çabasıyla resim yapmayı öğrenen genç kadın, Mescid-i Aksa ve Gazze'deki dramı tuvale yansıtarak eserlerinin gelirini Gazze halkına bağışlamak istiyor.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Kurslarımıza katılan hanım kardeşlerim burada hem meslek sahibi oluyorlar hem de sosyal yaşamlarında rehabilite oluyorlar." dedi.
Suriye’deki savaşta yaralanarak Türkiye’ye gelen ve tedavi sürecinin ardından hat sanatına yönelen Muhammed Ebadi, öğrendiği her şeyi gelecek nesillere aktarmayı hedeflediğini belirtti.