Doğru Parti Gaziantep İl Başkanı, din eğitimini hedef aldı

Doğru Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Murat Arpacıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının okul öncesi eğitim kurumlarını ve Diyanet Akademisi’ni hedef alarak, skandal ifadeler kullandı.
Son zamanlarda kimi çevrelerin her fırsatta camiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, din görevlileri üzerinden İslam’ı ve değerlerini hedef almaları tepkilere neden oluyor.
Her fırsatta İslam’ı ve değerlerini hedef alan söz konusu bu çevreler, yaptıkları skandal ve haddi aşan açıklamalarla toplumun değerlerinden ne kadar uzak olduklarını gösteriyor.
Son olarak Doğru Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Murat Arpacıoğlu, yayımladığı basın bülteninde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ve okul öncesi eğitim kurumlarında verilen İslami eğitimi hazmedemeyerek, bu kurumlarda verilen eğitimi kötüleyip skandal ifadeler sarf etti.
4-6 yaş grubuna din eğitiminin verilemeyeceğini savunan Arpacıoğlu, din eğitiminin çocuklara uygun olmadığını ileri sürdü.
Geçtiğimiz ay Diyanet Akademisi kurulmasına ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesine ilişkin de skandal ifadeler kullanan Arpacıoğlu, maksadını aşan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Konumuz, 16.3.2022’de kurulan Diyanet Akademisi ve buna bağlı olarak Anaokullarında (4-6 yaş) din eğitimi verilmesi ve buna bağlı Anaokulları açılmasıdır. Maalesef hiçbir siyasi partiden ve STK’dan bu konuda ciddi bir tepki de gelmemiştir. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Diyanet İşleri Başkanlığı ile 4-6 yaş arası anaokulları açması ülkemiz eğitimi açısından bir felaket niteliğindedir. Pedagogların ve çocuk psikolojisi ile eğitim alanların hepsinin söylediği 4-6 yaş grubu kişiliğini oyunlarla geliştirir. Siz oyun çağında ki, daha dünyayı anlamaya çalışan, birçok konuda belleği oturmamış çocuklara, bebeklere neyin din eğitimini vereceksiniz? Hiç mi bu konuda eğitim almış bilim insanlarına sormadınız veya gerek duymadınız? Yukarıdan gelen talimatla, BOP çerçevesinde ki planlara uyum sağlamak için zaten iğdiş edilen eğitim sistemine bir de kök hücre saldırısı yaparak işi temelden bitirme projesidir. Kesinlikle reddediyoruz, kınıyoruz. 4-6 yaş grubuna din eğitimi verilemez. Ancak anaokullarında oyunlarla eğitim verilebilir ve bu çocuklarımızın hakkıdır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda Meclis’te kurulan komisyonun ilk toplantısında konuşarak partisinin süreç hakkındaki görüşlerini bildirdi.
HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, Muradiye ilçesinde yaşanan altyapı ve hizmet eksikliklerine dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu. Sayğın, özellikle tarihi ve turistik yerlerin bakımsızlığı, altyapı yetersizlikleri ve ulaşım sorunlarının çözüm beklediğini söyledi.
HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Karpuzlu (Hacı Îs) Mahallesi'ni ziyaret etti.
PKK'nın silah bırakma kararının ardından süreci yürütecek TBMM Komisyonu bugün ilk kez toplanıyor. 48 üyeden oluşan komisyonda, çalışma esasları ve prensipler belirlenecek.