HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Erbil’de siyasi partilere ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere gittiği Erbil’de Kürdistan İslami Hareket Partisi, Kürdistan İslami Birlik Partisi, Irak Türkmen Cephesi (ITC), Kürdistan Adalet Topluluğu Partisini ziyaret etti.
Irak Kürdistan Bölgesi’nin Erbil kentinde temaslarını sürdüren Yapıcıoğlu, Bizutnawa İslami Kürdistan Partisi Rehberi Şeyh İrfan Abdulaziz, Yekgirtuyi İslamiyi Kürdistan Lideri Salahaddin Bahaeddin, Komela Dadgeri Kürdistan Partisi Lideri Ali Bapir, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Siyasi Büro Üyesi ve Oluşumlar Bakanı Aydın Maruf ve Erbil Başkonsolosu Erman Topçu’yu ziyaret etti.
Ziyaretlerde, Gazze gündemi başta olmak üzere; Kürdistan’da yapılacak seçimler, bölgesel sorunlar, Türkiye-Bağdat-Erbil ilişkileri, Kürdistan bölgesinde milletvekili sayısının 111’den 100’e düşürülmesi ve azınlıkların daha önce 11 olan sandalyenin 5'e düşürülmesi gibi güncel konular ele alındı.
Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi ile münasebetlerinin de konuşulduğu görüşmelerde, HÜDA PAR'ın TBMM’ye sunduğu Türkiye vatandaşı da olup Filistin’de soykırım suçuna iştirak edenlerin yargılanması hakkındaki kanun teklifiyle ilgili bilgi verildi.
İkili ilişkilerin daha ileri düzeye çıkarılmasının tüm partilerin yararına olacağını vurgulayan Yapıcıoğlu, sıcak karşılamalarından dolayı parti yetkililerine ve Başkonsolos Erman Topçu’ya teşekkür etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'nın silah bırakmasıyla Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını ilan etti, "Bu, bir pazarlığın değil, milletin ve devletin kararlılığının sonucudur. Artık terör değil kardeşlik konuşacak." dedi.
Halk günü programı kapsamında il binasında halkla bir araya gelen HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, halkın sesi olmak için azimle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Başka yolu yok! Düşmanlık tohumları bu topraklarda yeşermedi, yeşermeyecek." açıklamasını yaptı.
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında süresiz nafaka uygulamasının sona ermesi gerektiğini söyledi.