İspanya”dan Küresel Sumud Filosu'na askeri destek açıklaması

İspanya, Gazze’ye insani yardım götüren Küresel Sumud Filosu’na destek amacıyla askeri gemi gönderme kararını açıkladı. İspanya Başbakan Sanchez, geminin kurtarma ve yardım operasyonu için Cartagena Limanı’ndan hareket edeceğini duyurdu.
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Gazze'ye insani yardım taşıyan Küresel Sumud Filosu’na destek amacıyla, Cartagena Limanı'ndan bir askeri geminin yarın yola çıkacağını duyurdu.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu oturumu sonrasında basına konuşan Sanchez, "Gerekli tüm kaynaklarla donatılmış bir deniz harekât gemisi, filoya yardım etmek ve olası bir kurtarma operasyonu gerçekleştirmek üzere yarın Cartagena’dan hareket edecek." dedi.
Gazze’ye uygulanan siyonist ablukayı kırıp insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan, 50'den fazla teknenin bulunduğu filoya dün gece insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendiği iddia edilmişti. Saldırıda en az 13 patlama meydana gelirken, bazı iletişim kanallarında kesintiler yaşandı. Olayda can kaybı olmadığı bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siverek Temsilcisi Muhiddin Akay, Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek amacıyla her hafta cuma namazı sonrasında farklı camilerde protesto düzenleyeceklerini bildirdi.
Euro-Med İnsan Hakları Gözlemevi Hukuk Birimi Başkanı Lima Bustami, BM İnsan Hakları Konseyi'nde yaptığı konuşmada, siyonist rejimin Gazze'de yürüttüğü saldırıların açık bir soykırım olduğunu belirterek uluslararası topluma bu gerçeği kabul etme çağrısında bulundu.
Siyonist rejim askerleri, Beytüllahim'in güneyindeki El-Hadır beldesi ve Dehişe Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında 17 yaşındaki bir çocuğu ateş ederek yaraladı.
Fransa ve Suudi Arabistan'ın öncülüğünde 9 Batılı ülkenin Filistin'i tanıması, siyonist rejimi uluslararası alanda daha da yalnızlaştırırken, ABD'nin bölgedeki liderliği sarsıldı ve Abraham Anlaşmalarını işlevsiz hale getirdi.