Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımızı Franco diktatörlüğü ile benzeştirmek akıl yoksunluğudur
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Franco benzetmesine tepki göstererek, bu ifadelerin "akıl ve izan yoksunluğu" olduğunu söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi konumunu İspanyol diktatör Francisco Franco'ya benzeten açıklamalara sert tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletin hür iradesiyle defalarca demokratik seçimleri kazanarak göreve geldiğini belirtti.
Erdoğan'ın, demokratik seçimlerle iş başına gelen liderler arasında dünyadaki en tecrübeli devlet adamlarından biri olduğunu ifade eden Çelik "Cumhurbaşkanımızın siyasi konumunu Franco diktatörlüğü ile benzeştirmek akıl ve izan yoksunluğudur. Bu aynı zamanda millet iradesine dönük ahlaki bir problemdir." değerlendirmesinde bulundu.
Söz konusu benzetmenin milli iradeye yönelik yanlış bir yaklaşımı yansıttığını belirten Çelik, Erdoğan ile "insanlık suçu işlemiş bir diktatörü" kıyaslamanın "zihinsel ve ahlaki bir sefalet" olduğunu ifade etti.
Çelik ayrıca, AK Parti'yi hedef alan bazı söylemlere de tepki göstererek, partisinin varlığını yok sayan ifadelerin "çürümüş bir zihniyetin temennisi" olduğunu belirtti. AK Parti'nin siyasi mücadelesini demokratik zeminde sürdürmeye devam edeceğini kaydeden Çelik, bu tür açıklamaların kamuoyu nezdinde karşılık bulmayacağını söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı görevine seçilen Mustafa Kaya, 5. Olağan Kongre'nin ardından yayımladığı teşekkür mesajında, önceki İl Başkanı Faruk Göçer'e, teşkilat mensuplarına, delegelere, Gaziantep halkına ve basın mensuplarına teşekkür ederek, adalet eksenli siyaset anlayışıyla kente hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.
HÜDA PAR Gaziantep 5. Olağan Kongresi'nde konuşan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, partilerinin temel hedefinin hakkı ve adaleti hakim kılmak olduğunu belirterek "Bizim davamız hakkı hâkim kılmaktır. Davamız, adaleti yeryüzünde egemen kılmaktır." dedi.
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı, partinin okullarda mescit açılmasına yönelik açıklamalarını çarpıtan kesimlere tepki göstererek bunun "kirli bir provokasyon" olduğuna dikkat çekti.