Sağlık ekiplerinin yardımıyla sandığa gittiler

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü Evde Bakım Sağlık Hizmetleri Birimi, hasta ve yaşlı vatandaşların oy kullanmasını sağlamak için seferber oldu.
Siirt İl Sağlık Müdürlüğü, hasta ve yaşlı vatandaşların oy kullanmasını sağlamak amacıyla Evde Bakım Sağlık Hizmetleri Biriminden oluşan özel ekip oluşturdu. Ekipler, hasta ve yaşlı olan 75 yaşındaki Kerime Nas ve 93 yaşındaki Emine Çiçek’i sandığa getirdi.
Siirt İl Sağlık Müdürlüğü, 31 Mart yerel seçimlerinde Yaşlı ve hasta vatandaşların oy kullanabilmeleri için Evde Bakım Sağlık Hizmetleri Biriminden oluşan özel ekip oluşturuldu. Yaşlı ve hasta vatandaşlar, ambulanslarla oy kullanacakları okullara taşındı.
Siirt’te 75 yaşında olan ve yürüme zorluğu çeken Kerime Nas isimli vatandaş, evinden alınarak oy kullanacağı okula götürüldü. Nas, oy verme işleminin ardından tekrar sağlık görevlilerinin refakatinde hasta nakil aracıyla evine geri bırakıldı.
Oy kullanmak için yürüyebilecek durumda olmadığını belirten Nas, "Yaşlı ve yürüyebilecek durumda değilim. Yaşlı ve hasta olduğum için sağ olsun Evde Sağlık Hizmeti ekipleri beni evimden aldı ve oyumu kullandım. Sağlık ekipleri beni tekrar evime götürecekler. Sağlık Müdürlüğüne bu güzel uygulama için teşekkür ederim. Ben de bu şekilde oyumu kullanmış oldum. Bu seçiminin İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.
Kayınvalidesinin oy kullanmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Hâkime Nas, yapılan bu hizmetin çok hayırlı olduğunu ve bu tür imkânların sunulmasının yaşlı vatandaşlar için çok faydalı olduğunu belirterek hizmeti verenlere teşekkür etti.
Babaannesinin uzun zamandır yatalak olduğunu ve evde bakım hizmeti aldığını söyleyen Emine Çiçek’in torunu Nuran Çiçek, "Siirt’in Gökçebağ beldesinde oturuyoruz. Evde bakım hizmeti yapan sağlık çalışanları 93 yaşındaki babaannemi oy kullanması için ambulansla sandık başına götürecekler. Yaptıkları bu hizmetten çok memnunuz. Kendilerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Hasta ve yaşlı olmalarından dolayı seçimde oy kullanamayan vatandaşlara hizmet götürdüklerini söyleyen Evde Bakım Hizmeti çalışanlarından Yılmaz Turhan, "Şu anda oy kullanmaya gidemeyen 20’ye yakın hastamız bulunuyor. İnşallah bu hastalarımızı ambulansla evlerinden alıp oy kullanacakları sandıklara taşıyıp oylarını kullanmalarını sağlayacağız ve tekrar evlerine bırakacağız." diye belirtti. (Murat Orhan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR, 1930 yılında Zîlan Deresi'nde yaşanan ve binlerce kişinin katledildiği Zîlan Katliamı'nın yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı.
HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları "Parklarda Umudu Yeşertiyoruz" temasıyla bir araya geldikleri program düzenledi.
Terörist Netenyahu, ilk kez İran'lı bilim insanlarına yönelik yapılan terör eylemlerini itiraf ederek üstlenmiş oldu.
Bingöl'ün Genç ilçesinde, Yağızca-Bayırlı grup yolunda meydana gelen yol çökmeleri, hem ulaşımı zorlaştırıyor hem de can ve mal güvenliğini tehdit ediyor.