Seçim yasakları neler, saat kaçta başlayacak?

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimine göre, seçimlere yönelik propaganda serbestliği saat 18.00'de sona erecek.
298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un propaganda serbestliği ve süresini düzenleyen 49. maddesi, propagandanın oy verme gününden önceki 10'uncu günün sabahında başlayacağını ve oy verme gününden önceki gün saat 18.00'de sona ereceğini öngörüyor.
Buna göre, oy verme gününden önceki gün (31 Mart) saat 18.00'den sonra yapılacak yayınlarda, propaganda maksatlı ve oy vermenin tam bir serbestlikle yapılmasına tesir edebilecek mahiyette haber, yorum ve köşe yazısı yayınlanması yasak olacak.
Seçim günü 18.00-21.00 saatleri arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında sadece YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Seçim günü saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak. YSK, gerek görürse yayın yasağını bugün saat 21.00'den önce de kaldırabilecek.
Yarın 06.00'dan gece 24.00'e kadar alkol satışı yapılamayacak.
Kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak.
Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında Gazze’deki soykırımı gündeme taşıyarak, “Bu vahşete karşı artık sessiz kalmak ihanettir. Askeri müdahale kaçınılmazdır.” dedi.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, mevcut anayasanın vesayetçi yapısından kurtulmak gerektiğini belirterek, “Milletin değerlerini esas alan, kuşatıcı, adil bir anayasa yapmak hepimizin ortak sorumluluğudur.” dedi.
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM KİT Komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada, DEDAŞ’ın keyfi elektrik kesintileri, yüksek fatura uygulamaları ve tarımsal desteklemelere hukuksuz şekilde uygulanan blokeler nedeniyle bölge çiftçisinin büyük mağduriyet yaşadığını vurguladı.
Yerel sorunlarla ilgili çalışmalarına devam eden HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, kullanımı son dönemlerde artan uyuşturucu sorununu gündeme taşıdı.