Seçmen kaydı sorgulama işlemleri YSK ve e-Devlet üzerinden takip edilecek

İletişim Başkanlığı, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin YSK ve e-Devlet üzerinden takip edilebileceğini duyurdu.
İletişim Başkanlığı, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimlerine ilişkin bilgilendirmede bulundu.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde, vatandaşlarımız hangi okullarda ve sandıklarda oy kullanacaklarını şu kanallardan öğrenebilmektedir:
·Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) internet sitesi (http://seçmen.ysk.gov.tr)
·e-Devlet kapısı
·YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması
·444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi
Vatandaşlarımız tarafından seçmen kaydı sorgulama işlemleri sadece belirtilen kanallar aracılığıyla yapılmalı ve bunlar dışında gelen e-posta, çağrı ya da mesajlara itibar edilmemelidir.
YSK tarafından yayımlanan seçim takvimine göre, dökümüne ve dağıtımına 29 Şubat'ta başlanacak olan seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı, 24 Mart'ta tamamlanacaktır.
Seçmenler, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise sadece o sandıkta oy kullanabilecektir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, "Artık siyonist olmayan Yahudiler bile yapılanlardan nefret ediyorlar ve inşallah bu dalga gittikçe büyüyecek ve o zulmü durduracaktır. Fakat o zulmü durduran el biz olalım, inşallah zalimin elini kıran biz olalım diye dua ve temenni ediyoruz." dedi.
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Gazze’de 20 aydır devam eden saldırılara karşı somut adımlar atılması gerektiğini belirterek, yardım filolarının güvenli bir şekilde Gazze’ye ulaşmasının sağlanması çağrısında bulundu.
Gazze’deki sivil katliamı protesto etmek ve Filistin halkının sesini dünyaya duyurmak amacıyla Saadet Partisi, 15 Haziran Pazar günü İstanbul Üsküdar Meydanı’nda “Özgür Gazze” mitingi düzenleyecek. Genel Başkan Mahmut Arıkan, tüm Filistin sevdalılarını mitinge davet etti.
HÜDA PAR, Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partilere bayram ziyaretlerinde bulundu.