Karedeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Programı’na katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze meselesinin yeryüzünde yeni bir hayrın kapılarını da sonuna kadar açtığını belirtti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Karedeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Programı'na katıldı.
Türkiye'nin ilk üniversitelerinden birisi olan KTÜ'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, öğretim üyeleri ve öğrencilere akademik yılın başarılı, verimli ve faydalı geçmesi temennisini dile getirdi.
Programda bir konuşma yapan ve yeni bir dünyanın kurulması için zihniyet değişikliğine ve yeni şeyler teklif etmeye ihtiyaç olduğunu belirten Kurtulmuş, yeryüzünde adaletin ve hakkaniyetin hâkim olduğu bir sistemin kurulması için öncelikle her insanın "Hazret-i İnsan" olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.
"Gazze meselesi yeryüzünde yeni bir hayrın kapılarını da sonuna kadar açıyor"
Kurtulmuş, "Gazze meselesi yeryüzünde yeni bir hayrın kapılarını da sonuna kadar açıyor. Bu hafta sonu Avrupa'nın hemen bütün başkentlerinde, Berlin ve Paris'te yüz binlerce insaf sahibi ortalığa çıktı ve 'Biz insanlık yanındayız. Biz Gazzelilerin yanındayız' diye yürüyüş yaptı. Birileri bunu bir savaş oyunu oynar gibi televizyonların başında izleyebilir ama Allah'a binlerce şükür, dünyanın her yerinde dini, dili ne olursa olsun kalbinde insanlıktan zerre miktar yer olan herkes her türlü imkanını kullanarak bu katliam karşısında sessiz kalmayacağını söylüyor." dedi.
"BM'de 140 ülke 'Yeter artık durun' diyor ama durduramıyorsunuz"
Birleşmiş Milletler'in (BM) yapısını da eleştiren Kurtulmuş, "İsrail'e karşı dünyanın her yerindeki insanlar ses çıkarıyor, hakkaniyet ve adalet cephesi 'Yeter artık, israilin yaptığı bu barbarlıktır, katliamdır, soykırımdır' diye sokaklara çıkıyor, BM'de 140 ülke 'Yeter artık durun' diyor ama durduramıyorsunuz. Çünkü BM Güvenlik Konseyi'nde dayısı var, 'Hayır, ben israile kırmızı çizgi çekmiyorum. İstediğini yapabilir.' diyor. Kırmızı çizgi çekmiyorumun Türkçesi, 'öldür öldürebildiğin kadar' demektir. Böyle bir sistem yürümez. Bir taraftan savaşları durduracağınızı zannediyorsunuz bir taraftan da bu BM'de sonuç alacağınız saflığına sahipsiniz." değerlendirmesinde bulundu.
"Kendisinin kutsal kitabından aldığı birtakım talimatları askeri stratejisinin merkezine koyuyor"
İşgal siyonistleri durdurmak için yüzün üzerinde BM kararının bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:
"Ne dersen de. Adamın yüzüne tükürüyorsun dünya milletleri olarak, 'Elhamdülillah' diyor. Hedefi var çünkü. Arz-ı Mevud'u kuracağım diyor. Tam da orta çağın gerisinde bir zihniyet. 2023 yılında dünyanın gözü önünde devam eden bir savaşta, hem de bir devletin başbakanı sıfatını taşıyan bir katil, kalkıyor diyor ki, Yeşaya kehanetlerine göre bu böyle olacak. Yani kendisinin kutsal kitabından aldığı birtakım talimatları askeri stratejisinin merkezine koyuyor. Kendi inancından olmayan kişilere karşı da bütün bölgeyi bir açık hapishane haline getirmek için kararlılıkla yürüyor. Bu böyle yürümez. Bu dünya bu şekilde devam etmez."
"Katiller, zalimler, o katliamları yapanlar. Hepsinde de senaryo aynıdır"
Kurtulmuş, Auschwitz, Srebrenitsa ve Gazze üzerinden modern çağlarda yaşanan katliamların iyi anlaşılabileceğine işaret ederek, "Auschwitz, Srebrenitsa ve Gazze birbirine benzer şehirlerdir. Katiller, zalimler, o katliamları yapanlar. Hepsinde de senaryo aynıdır. Auschwitz'te Yahudileri, Çingeneleri toplama kamplarına gönderenler, Srebrenitsa'da Boşnakları ölüm kampı olarak bir akü fabrikasında bir araya getirenler ve bugün Gazze'de, bütün dünyanın gözü önünde Gazze'yi açık bir hapishane haline getirenler aynı zihniyetin sahipleridir. İki sene evvel Srebrenitsa Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldım. Benden evvel oranın sorumlusu olan ülkelerin Savunma Bakanı Hanımefendi konuşuyordu. Gözyaşları döküyor, timsah gözyaşları. Ben de dayanamadım, 'Ya şimdi timsah gözyaşlarını döküyordunuz da marifet o gün, o işi önleyebilmekti. Orayı siz yönetiyordunuz ve orayı Sırp kasaplara terk ettiniz. 9 bin Müslümanın katledilmesine sebep oldunuz. Tarih önünde bunun hesabını vereceksiniz.' dedim. Aynı şey bugün Gazze'dedir. Bu Batılılar ya katliamcı olurlar ya katliama sessiz kalırlar ya da katliama uğrayan mazlumları kötü göstermek için mazeret üretirler. 'Ama onlar da' derler, dün Yahudilere söyledikleri gibi, Srebrenitsa'da Boşnaklara söyledikleri gibi, bugün de Filistin'de Gazzelilere 'Ama onlar da…' diye başlarlar. Aynı kafa, aynı zihniyet, hiç değişmedi." diye konuştu.
"Berlin ve Paris'te yüz binlerce insaf sahibi çıktı ve 'Biz insanlığın, Gazzelilerin yanındayız' diye yürüyüş yaptı"
Dünyanın farklı noktalarındaki Gazze yürüyüşleri ve Filistin'e özgürlük mitinglerine dikkati çeken Kurtulmuş, "Gazze meselesi yeryüzünde yeni bir hayrın kapılarını da sonuna kadar açıyor. Bu hafta sonu Avrupa'nın hemen bütün başkentlerinde, Berlin ve Paris'te yüz binlerce insaf sahibi çıktı ve 'Biz insanlığın, Gazzelilerin yanındayız' diye yürüyüş yaptı. Birileri bunu bir savaş oyunu oynar gibi televizyonların başında izleyebilir ama Allah'a binlerce şükür, dünyanın her yerinde dini, dili ne olursa olsun kalbinde insanlıktan zerre miktar yer olan herkes her türlü imkanını kullanarak bu katliam karşısında sessiz kalmayacağını söylüyor. Amerika'nın en meşhur üniversitelerinden birisinde Rektör Beyefendi diyor ki 'Filistin lehine gösteriye katılanları üniversiteden atacağız.' 2 bin öğrenci gösteri yürüyüşü yapıyor. Hadi at bakalım da görelim. Washington'da önce Senato Binası'nın içerisinde gösteriler oldu, hem de savaş karşıtı Yahudiler gösteriler yaptı. Bu hafta sonu da yine Washington'da on binlerce insan bir araya gelerek bu durumu kınadılar." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, dünyanın en etkili bilim insanları listesine giren KTÜ'lü akademisyenlere ödüllerini verdi.
Kurtulmuş, tören sonrası kendisini bekleyen ve KTÜ'de eğitim gören Filistinli öğrencilerle sohbet ederek fotoğraf çektirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Ukrayna saldırıları nedeniyle Rus spor takımlarına uygulanan yaptırımın, Gazze’de soykırım yapan işgalci siyonistlerin de uygulanması çağrısı yaptı.
Filistin direnişinin 1891'de başladığını ve bugün hala devam ettiğine vurgu yapan Filistinli Araştırmacı-Yazar Muin Naim, Gazze'deki halkın yaşadığı soykırıma rağmen, direnişi inanç ve ruhla sürdürdüğünü belirtti.
Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten bu yana esir aldığı Filistinlilerin sayısının 11 bin 800'ü geçtiği bildirildi.
Birleşmiş Milletler, siyonist işgal rejiminin gıda girişine izin vermediği Gazze'de insanların haftalar öncesinden kalan çöp yığınlarında yiyecek aradığını belirtti.