Ankaralılar: Müzik dinlerken diğer insanlara saygı gösterilmesi gerekir

Türkiye’de mahalle aralarında ve caddelerde yüksek sesle müzik dinleyenler insanlara tavsiyelerde bulunan Ankaralılar, müzik dinlerken diğer insanlara saygı gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Gece geç saatlere kadar yüksek sesle müzik çalmanın insanları rahatsız edecek derecede arttığını belirten Ankaralılar, insanların bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
"Bir şiir nasıl icra ediliyorsa müziğin de öyle icra edilmesi gerekir"
Mete Erol
Müzik dinlerken başka insanları rahatsız etmeyecek bir ses tonuyla dinlenmesi gerektiğini belirten Mete Erol, "Sessiz bir ıslık da müzik olarak bize çığır açıyor, yol oluşturuyor. Tabi biz, yani Avrupa müziklerinde de Mozart gibi böyle çok yüksek müzik dinlendiğini görmüyoruz. Ancak biz Sanayi Devrimi'ni tamamlayamayan bir ülkeyiz. Reformları da yaşayamadık. Sıradan bir anlayış tipinden kendimizi sanayisini tamamlamayan bir ülkenin Avrupai vaziyetinde düzleminde buluyorduk. Bu bize ikilem yaratıyor. Sadece bilmezlerimiz değil, aydınlarımız da zaman zaman böyle. Arabalar içinde müzik, çeşitli sesler yani müzikten ziyade başkalarına zaman zaman göstererek dinlediğimiz, dinlenen müzikler vardır. Kendimizi ritmine kaptırdığımız bizimle birlikte caddede giderken söylediğimiz yüksek müzikler oluyor. Tabi enteresan Avrupa'da böyle çok karşılaşmadığımız hususlar bunlar. Bizim gibi ülkelerde oluyor. Hatta Karadeniz bölgelerimizde de çok oluyor. Hindistan'da, Pakistan'da yani Irak'ta, Suriye'de de biraz daha aşağılarda olabiliyor. Bunun için bütün kafamızın, beynimizin, kulaklarımızın da ritmine uyabileceği, bütün bedenimize hükmedebilecek anlayışla müzik dinlemek gerekiyor. Müzik bence sanat olarak şiirin de başka bir şeklidir. Bir şiir nasıl okunuyor veya nasıl icra ediliyorsa müziğin de öyle icra edilmesi gerekir diye düşünenlerdenim." dedi.
Bora Şahin
Gece geç saatlere kadar müzik dinlemenin gereksiz ve saçma olduğunu belirten Bora Şahin, araba ile yüksek sesle müzik dinlenmemesi gerektiğini ve insanları rahatsız edecek şekilde müzik dinlememesi gerektiğini belirtti.
"Eğitimde buna önem verilirse gelecek nesillerde yavaş yavaş düzeltilebilir"
Doğukan Sağıroğlu
Bir insanın özgürlüğünün başladığı yerde diğer insanın özgürlüğü bittiğini söyleyen Doğukan Sağıroğlu, "Bunu insanların öğrenmeleri lazım. Bunun yanı sıra ailelerin topluma güzel insanlar kazandırmaya çalışmaları lazım. Ama Türkiye'de malum. Şu anki insanlara yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Çünkü Türkiye'de insanlar dünyaya at gözlüğüyle bakıyor. Ama eğitimde buna önem verilirse gelecek nesiller de yavaş yavaş düzeltilebilir." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yetimler Vakfı, meydana gelen şiddetli depremlerde yıkılan binaların altında kalan insanları kurtarmaya çalışan gönüllülere, enkaz altındaki yakınlarının çıkarılmasını bekleyen ve dışarda kalan insanlara sıcak çorba ve meyve ikramında bulundu.
Umut Kervanı, depremde oluşan enkazda kalan insanları çıkarmaya çalışan görevlilere ve enkaz altındaki yakınlarının çıkarılmasını bekleyen depremzedelere sıcak çorba ve meyve ikramında bulundu.
Kahramanmaraş’ın Öksüzlü Köyü’nde arama kurtarma çalışmaları yürüten ekipler, yıkılan iki katlı binadan 17 yaşındaki Irmak Durak’ı 42 saat sonra canlı çıkartmanın mutluluğun yaşadı.
Avrupa'da faaliyet yürüten IHO Ebrar, Diyarbakır'da depremden etkilenen vatandaşlara sıcak yemek yardımında bulundu.