Gaziantep’te doğaseverler yürüyüşte buluştu

Gaziantep Dağcılık ve Doğa Sporları Kulubü (GADAK) yüzlerce çeşit bitki türünü içinde barındıran ve içinde biyolojik gölet de bulunan Dülük Tabiat Parkı’nda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
Şehitkamil ilçesindeki Dülük Ormanı içinde bulunan Dülük Tabiat Parkı doğa yürüyüşçülerinin rotası oldu. Huzurlu bir gün geçirmek isteyen doğaseverler, Dülük Tabiat Parkı’nın yolunu tuttu. 7'den 70'e çok sayıda kişi doğada vakit geçirmenin tadını çıkardı.
Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler, hafta sonunda parkta hem doğa yürüyüşü yaptı hem de farklı etkinliklerle keyif dolu vakit geçirdiler.
Ailelerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte çocuklarda doyasıya eğlenerek karın tadını çıkardılar.
Gaziantep Dağcılık ve Doğa Sporları Kulubü (GADAK) Başkan Yardımcısı Mehmet Çerçi, her ay en az iki defa etkinlik yaptıklarını ancak son haftalarda yoğun kar yağışı sebebiyle etkinlik yapamadıklarını, havaların biraz düzelmesi ve karların erimesini fırsata çevirerek hem karda hem de ormanda bir kar yürüyüş etkinliği yaptıklarını söyledi.
Çerçi, amaçlarının insanları doğa ile buluşturmak, doğa ile iç içe olmalarını sağlamak, hem spor hem de temiz bir hava ve neşeli bir ortam oluşturmak olduğunu söyledi.
Etkinlikte katılımcılardan ücret talep etmediklerini belirten Çerçi, “Zaten etkinliklerimizde herhangi bir para kazanma amacı gütmüyoruz, etkinlikte ne masraf giderse katılımcılarımızla eşit bir şekilde paylaşıyoruz.” dedi.
Son zamanlarda Gaziantep’e yağan yoğun kar yağışıyla birlikte evlerine kapanan vatandaşlar böyle bir etkinlikle kendilerini daha rahat ve rahatlamış hissettiklerini söylediler.
Kulüp olarak birçok etkinliğine katıldıklarını ifade eden Babir Albayındır da, “Etkinliğe ailemle birlikte katıldım. Ailem çok mutlu oldu, herkese tavsiye ederim.” ifadelerini kullandı.
Mustafa Gazi Memikbeşe ise, “Hemen hemen her etkinliğe katılıyorum. Gaziantep Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nü çok seviyorum. çok cana yakın insanlar, bazen ailemle bazen de arkadaşlarımla etkinliklere katılıyorum. Bu etkinliğinde Gaziantep’te olması bizleri daha da mutlu etti.” diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman Belediyesi tarafından İrmi Mahallesi sınırları içerisinde kurulması planlanan 'Çöp Aktarma İstasyonu'na mahalle sakinlerinden tepki geldi. Mahalle halkı ve çevrede ikamet eden vatandaşlar, projenin yer seçimine karşı çıktıklarını dile getirerek ilgili bölgede basın açıklaması yaptı.
Suriye uyruklu 4 çocuk babası Ganim Emmulvahit, 2018 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu ayağından sakatlandı. Ameliyat için gereken 400 bin TL'yi karşılama gücünün olmadığını belirten Emmulvahit, hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.
Malatya'nın Battalgazi ilçesi yaklaşık bir yıl önce yerleşim alanına kurulan ve kısa süre önce mühürlenmesine rağmen yeniden faaliyetlerine devam eden santrale tepki gösteren mahalle sakinleri, halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle kapatılması talebinde bulundu.
Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası'nda bir ayının araçtakilere saldırı girişimi cep telefonun kamerasına takıldı.