2026 NATO Zirvesi Türkiye'de yapılacak
Türkiye, 22 yıl sonra NATO Zirvesi'ne yeniden ev sahipliği yapacak.
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, 2026 zirvesinin 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara’da Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirileceğini açıkladı.
Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (NATO) resmî sitesinde, 2026 yılında Türkiye’de gerçekleştirilecek olan NATO Zirvesi’ne dair yeni bir paylaşım yapıldı.
Duyuruda, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte’nin açıklamalarına yer verildi.
Rutte, Türkiye’ye ev sahipliği için teşekkür ederek, “Türkiye, 70 yılı aşkın süredir güçlü bir NATO müttefiki olarak, ortak güvenliğimize çok değerli katduyurdu.kılarda bulunmuştur. Bir sonraki zirvemizde liderler, NATO’yu daha güçlü, daha adil ve güvenliğimize yönelik kritik tehditlere karşı daha etkin bir ittifak hâline getirmeye devam edecek” dedi.
Türkiye, 2004 yılında İstanbul’da düzenlenen zirveden 22 yıl sonra, NATO Zirvesi’ne ikinci kez ev sahipliği yapacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 20 maddelik güvenlik garantileri planının büyük ölçüde tamamlandığını açıkladı. Zelenskiy, planı görüşmek üzere pazar günü ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelecek.
Haftalardır süren sınır çatışmalarının ardından Tayland ve Kamboçya, ateşkes anlaşması imzaladı. Anlaşma bugün öğle saatlerinde yürürlüğe girdi.
İşgal rejimi, Gazze Şeridi’nde ateşkese rağmen işgal ettiği bölgelerde deniz, hava ve topçu saldırıları gerçekleştirdi.
Yetimler Vakfı, Etiyopya'da yaşayan yetim çocuklara yönelik aralık ayı yetim aylıklarını ulaştırdı. Hayırseverlerin katkılarıyla sağlanan destekler, çocukların eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarına katkı sundu.