The Independent gazetesi, 1600'den 1990'ların başlarına kadar olan dönemde, Dünya'nın kuzey manyetik kutbunun her yıl Rusya'ya doğru 10-15 km kaydığını belirtti.
2000'li yılların başında tüm gözlem tarihinde maksimum değerlerine ulaşan Dünya'nın kuzey manyetik kutbunun Kuzey Amerika'dan Sibirya'ya doğru hareket hızı son zamanlarda azaldı.
Bu, İngiliz The Independent gazetesi tarafından, İngiliz Jeoloji Araştırması BGS'den alınan verilere atıfta bulunularak bildirildi.
Hesaplamalarına göre, 1600'den 1990'ların başına kadar olan dönemde, Dünya'nın kuzey manyetik kutbu her yıl Rusya'ya doğru 10-15 kilometre kayıyordu. 2000'li yılların başında bu süreç yılda 55 km'ye kadar hızlandı, ancak şimdi yılda yaklaşık 25 km'ye kadar tekrar yavaşladı.
Yayına göre, kuzey manyetik kutbu coğrafi olandan farklıdır, ancak pusula iğnesinin yönünü belirlediği için navigasyon için önemli olan kutuptur. Gerçek konumu, Dünya'nın çekirdeği tarafından üretilen manyetik alan tarafından belirlenir. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesinin yeni binasının açılışını yaptı
Üç Çinli astronottan oluşan Shenzhou-18 mürettebatı, altı aylık bir uzay istasyonu görevini tamamladıktan sonra güvenli bir şekilde Dünya'ya döndü.
Fırlatma ülkenin güneybatısındaki Tanegashima Kozmodromundan gerçekleşti.