Rusya, Cumartesi sabahı Rusya'nın Uzak Doğusu'ndaki Vostochny Uzay Üssü'nden Soyuz-2.1a roketini başarıyla fırlattı ve Kondor-FKA No. 2 radar uydusu belirlenen yörüngeye oturdu.
Gelişmiş radar teknolojisiyle donatılan Kondor-FKA uyduları, her türlü hava koşulunda, günün her saati Dünya gözlemi yapılmasına olanak sağlıyor.
Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos yaptığı açıklamada, "İkinci radar uydusu Kondor-FKA yörüngeye ulaştı.Fırlatma sistemleri planlandığı gibi çalıştı." dedi.
Kondor-FKA serisi uydular optik uydulardan farklı olarak bulut örtüsünü delebiliyor ve karanlıkta çalışabiliyor. Bu da onları haritalama, çevresel izleme, doğal kaynak keşfi ve kutup geceleri Kuzey Denizi Rotası gibi buzla kaplı rotalarda gemilere rehberlik etme gibi çeşitli görevler için vazgeçilmez kılıyor.
NPO Mashinostroyeniya tasarım bürosu tarafından geliştirilen Kondor serisi, başlangıcından bu yana istikrarlı ilerlemeler kaydetti. İlk iki uydu 2013 ve 2014'te fırlatılırken, Kondor-FKA No. 1 yörüngeye 2023'te girdi. Şu anda iki uydu daha inşa ediliyor ve üçüncü Kondor-FKA fırlatmasının 2026'da yapılması planlanıyor.
Her bir Kondor-FKA uydusu yaklaşık 1.050 kg ağırlığında olup beş yıllık bir çalışma ömrüne sahiptir. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan 'Uluslararası Stratejik Müzakereler Forumu'na dünyanın farklı ülkelerinden alimler katılacak.
The Independent gazetesi, 1600'den 1990'ların başlarına kadar olan dönemde, Dünya'nın kuzey manyetik kutbunun her yıl Rusya'ya doğru 10-15 km kaydığını belirtti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesinin yeni binasının açılışını yaptı